Двойната олимпийска шампионка на 400 и 800 метра свободен стил

...
Двойната олимпийска шампионка на 400 и 800 метра свободен стил
Коментари Харесай

Ребека Адлингтън посъветва спортистите да мислят за олимпийския успех, а не за коронавируса

Двойната олимпийска шампионка на 400 и 800 метра свободен жанр от Пекин 2008 Ребека Адлингтън посъветва английските спортни звезди да насочат силата си към успеха на Игрите в Токио, макар страховете от ковид.

“Ако аз бях в тази обстановка, когато се състезавах, щях да мисля, че съм добре, до момента в който не чуя друго. И да не преставам както нормално. Като състезател си привикнал да се справяш с обстоятелството, че можеш да се разболееш и да се контузиш във всеки един миг. Това е спортът. В края на деня спортистите ще одобряват препоръките на МОК и Световната здравна организация, само че би трябвало да поставиш преди всичко здравето на всички, които са забъркани в Олимпиадата”, сподели Адлингтън, която се отдръпна от плуването през 2013 година
“Моите полети също са резервирани, тъй че аз съм в същата обстановка като спортистите”, добави тя.

Адлингтън разяснява и Адам Пийти, към който ще бъде ориентирано вниманието в английския тим по плуване на Игрите в Токио: “Знам какъв брой е мъчно да отидеш с напрежението на защитаващ първенец, само че в случай че има някой, който може да се оправи, това е Адам Пийти. Той е несломим в своята дисциплинираност, само че страхотното при него е, че Адам просто не желае да спре.”
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР