Двойката от Ню Йорк, която е обвинена в опит за

...
Двойката от Ню Йорк, която е обвинена в опит за
Коментари Харесай

Какво се случва с “крипто двойката”, изпрала $4.5 милиарда в Биткойн?

Двойката от Ню Йорк, която е упрекната в опит за пране на $4.5 милиарда в Биткойн (BTC) токени, които бяха откраднати по време на хакерската офанзива против Bitfinex през 2016 година, наподобява е подготвена да се признае за отговорна по обвиняванията.

Освен това неотдавна на Иля Лихтенщайн и Хедър Рианън Морган бяха предявени нови обвинявания по делото, като документът е посочен като “ “, както се загатва в запис на протокола от федералния съд във Вашингтон в петък.

“ ” е обвинителен документ, който постоянно се употребява от федералните прокурори, когато обвинените са се съгласили да признаят виновността си. Двойката е планувана за обособени обвинявания и чувания за признание на виновност на 3 август, като съответните обвинявания не се оповестяват обществено. Обикновено “ ” съдържа по-малко или разнообразни обвинявания от първичните обвинявания, повдигнати против обвинените.

Съдия Колин Колар-Котели е наредила както на прокурорите, по този начин и на юристите на отбраната да й показват до четвъртък документи за признание на виновност, които би трябвало да включват детайлности като обвинението/та, законовата наредба, детайлите на закононарушението, копие от съглашението за признание на виновност, наказванията и изчисленията на федералните насоки за присъда.

Първоначално двойката не се призна за отговорна по обвиняванията в скрит план за пране на пари и скрит план за машинация на Съединените щати, когато бяха задържани през февруари 2022 година В момента Морган, известна още като “ “, е на независимост под гаранция от $3 милиона, а Лихтенщайн, по прякор “ “, е в пандиза от февруари 2022 година без гаранция заради опасения, че има заплаха да избяга.

Прокурорите по-рано загатнаха, че са в договаряния за признание на виновност с двойката малко след арестите им. Оттогава делото на двойката бе отлагано неведнъж, а плануваното за понеделник чуване за статута беше анулирано след подаването на новия обвинителен документ.

Лихтенщайн, на 34 година, и Морган, на 32 година, са упрекнати в опит за пране на приходите от 119,754 откраднати BTC от платформата Bitfinex през август 2016 година

Стойността на откраднатите Биткойн токени все още на кражбата е била едвам $70 милиона, само че през годините цената на актива внезапно се повиши. При арестите на двойката бяха конфискувани над 94,000 от откраднатите BTC, чиято стойност към оня миг беше към $3.6 милиарда, което представляваше най-голямата финансова конфискация в историята на Министерството на правораздаването.

Министерството на правораздаването съобщи, че към 25,000 от откраднатите BTC са били изпрани посредством комплициран развой и са се озовали във финансови сметки, следени от Лихтенщайн и Морган през последните пет години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР