Двойка от Торино, родители на гей тийнейджър, получиха условни присъди

...
Двойка от Торино, родители на гей тийнейджър, получиха условни присъди
Коментари Харесай

Осъдиха двама родители, измъчвали сина си, защото е гей

Двойка от Торино, родители на гей младеж, получиха условни присъди затвор, откакто заплашиха да хвърлят сина си от балкона, в случай че той " не се върне към естественото ", оповестява Corriere della Sera

Според цитирания източник дамата е наказана на една година и четири месеца отнемане от независимост условно, а мъжът на две години. Съдът също по този начин ги осъди да платят на сина си парично обезщетение за лекуването, на което са го подложили. И двамата получиха условни присъди поради навестяване на " поправителния " курс. 

Има дълъг лист от злоупотреби, за които се твърди, че родителите са подложили сина си, който тогава е бил единствено на 14 години. 

Двойката научила за половите пристрастености на момчето, като скрито прочела дневника му. На тези страници, които се надявал да останат съкровени мисли, 14-годишният признава: " Харесвам момчета, аз съм гей ".

" Срам "  и " засегнатост "  за бащата, който би направил всичко допустимо, с цел да " поправя "  ориентацията на сина си. Наказал го с побой, лишил му мобилния телефон и даже го карал да тича полугол по улицата нощем. 

" Или се връщаш към естественото, или те мятам от балкона ", споделил мъжът на младежа съгласно изказванията пред съда. Освен това бащата принуждавал младежа да се облича като " момче "  и да прави " момчешки неща " като да пуска брада и да ухажва девойки. 

В продължение на две години - от 2020 до 2022 година, младежът бил търпял насилието на родителите си и по-късно признал пред учебния психолог, на който споделил, че татко му му е дал месец да потвърди, че е спал с момиче. 

Тук стартира следствието, което приключва с настояването родителите да бъдат изправени пред съда: бащата е упрекнат в закононарушението малтретиране, до момента в който майката е упрекната в непредотвратяване на физическо и психическо принуждение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР