Двойка най-добри приятели от Тексас доказват, че приключенията нямат възрастова

...
Двойка най-добри приятели от Тексас доказват, че приключенията нямат възрастова
Коментари Харесай

Две 81-годишни жени обиколиха света за 80 дни

Двойка най-хубави другари от Тексас потвърждават, че приключенията нямат възрастова граница - даже когато сте на 81 години.

Ели Хамби, фотограф-документалист, и Санди Хейзлип, доктор и учител, обиколиха света за 80 дни, като се насочиха от плажовете на Бали до пустините на Египет.

Осемдесетгодишните баби стартират амбициозното си премеждие на 11 януари, съгласно блога, който двете употребяват, с цел да документират пътуванията си.

Първата им спирка е място, което убягва даже на доста опитни пътешественици: Антарктида.

За да стигнат до най-южния континент, първо би трябвало да прекосят Прохода на Дрейк - прословутите бурни води сред южния завършек на Южна Америка и Южните Шетландски острови на Антарктида.

" В продължение на съвсем два дни се люлеехме и търкаляхме, плъзгахме се през прохода Дрейк и се борехме за живота си ", сподели Хамби в изявление за CNN. " Беше просто диво. "

 

  " Но когато стъпихме на земята в Антарктика, забравихме всичко това ", спомня си тя. " Красотата на Антарктида е просто невероятна - да видиш пингвините, айсбергите и ледниците - просто, това беше необикновено. "

От това първо начинание насам двойката е посетила 18 страни на всичките седем континента, постоянно облечени в идентични тениски. Освен това те са си спечелили доста почитатели в обществените мрежи, които наблюдават " пътуващите баби " в TikTok, Instagram и Фейсбук.

Хейзлип споделя пред CNN, че се е срещнала с Хамби след гибелта на брачна половинка си през 1999 година Преди гибелта му той " засади семето в сърцето ми, че би трябвало да стартираме да водим внуците си на мисионерски пътувания през лятото ", споделя тя. Това я довело до Медицинската задача в Замбия - план, управителен от Хамби и брачна половинка ѝ в Южна Африка.

Двамата се сближили поради общия си интерес към пътуванията и устрема си да дават преимущество на неповторимите прекарвания пред комфорта и удобствата в чужбина. Двете се сближават като вдовици след гибелта на брачна половинка на Хамби през 2005 година

Хейзлип споделя, че концепцията за пътуването им се заражда няколко години преди всеки от тях да навърши 80 години.

" Просто ми хрумна концепцията, тъй като преди този момент бяхме пътували дружно в чужбина ", споделя тя. " И по този начин, към четири години преди да навършим 80 години, един ден ѝ загатнах: " Ели, няма ли да е занимателно да обиколим света за 80 дни на 80-годишна възраст? ".

 

 На своя уеб страница Хамби и Хейзлип споделят, че са посветили пътуването на починалите си съпрузи Кели и Дон. " Липсвате ни и бихме желали да се присъедините към нашето премеждие ", пишат те.

Първоначално двамата са възнамерявали да слязат на брега през 2022 година, когато ще са на 80 години. " И КОВИД затвори тези проекти ", продължава Хейзлип. " Но Коронавирус не ни затвори. Затова отидохме тази година, а тематиката ни беше: " На 81 години и към момента в придвижване ".

През последните три месеца двойката е яздила камили в Египет, срещнала се е със слонове в Бали, танцувала е в Непал и е следила Северното зарево във Финландия.

И макар провокациите, които интернационалните пътувания слагат, най-хубавите другари споделят, че са приключили пътуването си без никакви разногласия.

" И двамата сме самостоятелни, доста упорити. Но сякаш си разрешаваме да си даваме взаимно пространство ", споделя Хамби. " Просто се разбираме и знаем, че това е положително нещо, което вършим, и един тип почитаме възприятията си. "

За Хамби най-важното от пътуването са хората, които са срещнали по пътя.

 

  " Обичаме всички забележителности, които видяхме, само че най-вече си спомняме за хората, които срещнахме ", сподели тя. " Срещнахме някои от най-прекрасните, най-милите и най-приятелски настроените хора на света. Сега просто имаме другари по целия свят, които доста обичаме. "

" Винаги споделяме, че когато започнахме това, не сме възнамерявали отмора ", добави тя. " Планирахме премеждие. И всеки един ден беше премеждие. "

Макар че Хамби и Хейзлип завършиха със международното си странствуване и се върнаха вкъщи в Тексас, двамата към този момент възнамеряват идващото си пътешестване, описват те пред CNN.

И споделиха един значим съвет за всички пътешественици, които се тормозят от езиковата преграда по време на личните си завършения.

" Знаете ли, хората постоянно ни питат за езика, по какъв начин се оправяме с него ", сподели Хамби. " Със Санди и Ели споделяме, че има един език и това е усмивката. И открихме, че това прави чудеса, тъй като постоянно бяхме наясно, че там не се приказва британски. Но усмивката покрива всички езици. "

Те предизвикват и други по-възрастни пътешественици да не разрешават на възрастта да ги стопира. С изключение на някои дребни отстъпки - като решението да не карат мотор в Бали заради опасения от рухване - те обявиха, че възрастта им не е повлияла на маршрута им в чужбина. Казаха, че се усещат уверени, че в случай че се наранят по време на пътуването си, децата им " биха били спокойни, знаейки, че вършим това, което безусловно желаеме ", сподели Хейзлип.

Хейзлип разказва 81 години като " идеалната възраст " за предприемане на пътуването.

 

" Възрастта ти дава малко повече мъдрост при вземането на решения ", споделя тя. " И това е занимателната част. Мисля, че на тази възраст правя оценка толкоз доста хубостта и в действителност мога да я погълна. И за мен това беше идеалната възраст да отида. Толкова съм признателна. "

 

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР