Двойка жени осъди България в Европейския съд за правата на

...
Двойка жени осъди България в Европейския съд за правата на
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург задължи България да признае еднополовите връзки

Двойка дами осъди България в Европейския съд за правата на индивида в Страсбург.

Европейски съд по правата на човека и задължи страната ни да сътвори правна рамка, която да признае еднополовите връзки.

Двойката, подала жалбата, се е обърнала към съда, откакто българските управляващи са отказали да признаят подписания сред тях съюз във Англия през 2016 година, където двете дами живеели от седем години.

Понастоящем двете дами живеят в София. Тяхното предпочитание е в регистрите за гражданско положение в България да бъдат вписани като " женени ", с цел да могат да се употребяват със същата юридическа отбрана както останалите фамилни двойки.
 Българите са измежду най-скептичните в Европейски Съюз за еднополовите бракове
Българите са измежду най-скептичните в Европейски Съюз за еднополовите бракове

Половината ни сънародници не чакат през идващия четвърт век ете да са прието право

В своето решение съдът удостоверява откритата си процедура, че България, както и другите страни членки на Съвета на Европа, са задължени да основат правна рамка, уреждаща връзките на фамилиите на еднополови двойки. За задачата може да се вкара друга от брака правна форма за признание на фамилиите, които не са сключили брак.

Съгласно съда при неналичието на публично признание еднополовите двойки не са нищо повече от в действителност съюзи съгласно българското законодателство, като сътрудниците не могат да контролират съществени аспекти от живота си като двойка, като да вземем за пример тези, свързани с имуществото, издръжката, отбраната от домашно принуждение и наследяването, както публично прието семейство. Освен това те не могат да се базират на съществуването на връзката си в връзките със правосъдните или административните органи.

Европейски съд по правата на човека смята, че никое от основанията за нарушение на публичния интерес, изтъкнати от държавното управление, не надвива над интереса на жалбоподателките да получат съответно признание и отбрана от закона на връзките си.

Заключението на съда е, че България е надхвърлила рамките на свободата си на преценка и не е изпълнила позитивното си обвързване да обезпечи правото на жалбоподателките на ценене на техния персонален и фамилен живот.
 Българите приели разводите, свободните връзки, абортите, не и гей браковете
Българите приели разводите, свободните връзки, абортите, не и гей браковете

Над 70% се афишират в отбрана на правото на аборт и развод
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР