Дворецът Шури, който е един от обектите в списъка на

...
Дворецът Шури, който е един от обектите в списъка на
Коментари Харесай

Японски дворец от списъка на ЮНЕСКО изгоря до основи

Дворецът Шури, който е един от обектите в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, на процедура е съвсем изцяло изгорен при огромен пожар, избухнал тази нощ, предадоха международните организации.

В ликвидирането на пожара са взели участие 20 пожарникарски екипа. Няма данни за потърпевши. Полицията води следствие за аргументите за пожара.

Основната постройка на двореца е изгоряла. Разрушена от пламъците е и друга постройка в рамките на архитектурния комплекс от времето на княжество Рюкю, просъществувало 450 години, преди да бъде анексирано от Япония през 1879 година

Разрушената в този момент дървена сграда в град Наха в южната част на префектура Окинава датира от 14 век.

Телевизиите демонстрираха фрагменти, на които постройката е обхваната от буйни пламъци. Огънят бе сподавен при започване на следобеда локално време, съобщи за Агенция Франс Прес представител на пожарникарите, съгласно който са изгорели 4800 квадратни метра от комплекса.

На 27 октомври там стартира следващият "Фестивал в двореца Шури ", който се очакваше да трае до 3 ноември. Дейността, обвързвана с празненствата, е траяла до 1 ч през нощта, сподели полицейски представител, само че посочи, че към този момент няма данни за връзка сред събитието и пожара.

Дворецът е включен в листата на ЮНЕСКО през 2000 година Бомбардиран е бил през 1945 година от американците по време на борбата за Окинава и реконструиран през 1992 година
Кметът на град Наха госпожа Микико Широма съобщи, че е "изключително наскърбена " и "дълбоко шокирана ". "Изгубихме нашия знак ", съобщи тя пред публицисти.
"Чувствам се унищожен... Това бе знак на Окинава ", разяснява локален гражданин пред телевизионните камери.

Градът ще направи всичко допустимо, с цел да се оправи с бедствието и последствията от него, съобщи Микико Широма на заседание на оперативния щаб по случая.
Говорителят на японското държавно управление Йошихиро Суга увери, че кабинетът ще направи всичко належащо, с цел да реставрира двореца - част от народен парк.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР