Двоен ръст на контрабандата на акцизни стоки през границата с

...
Двоен ръст на контрабандата на акцизни стоки през границата с
Коментари Харесай

Двоен ръст на контрабандата през „Капитан Андреево”

Двоен растеж на контрабандата на акцизни артикули през границата с Турция регистрират от Агенция „ Митници ”.

За първите седем месеца на годината митничарите са задържали над 45 милиона цигари, а за цялата предходна година - 41 милиона.

Все повече са и случаите на опити за контрабанда на паста за наргиле. Наскоро е хванат цялостен камион с такава субстанция. Количеството било към 4 тона.

По документи тирът превозвал по този начин наречената групажна стока, т.е. разнообразни колета в посока Германия. А особено пастата за наргиле в Турция е няколко пъти по-евтина, в сравнение с в Европейския съюз.

„ Тази пратка е рекордна за последните години, не сме имали такова количество на този вид акцизна стока ”, сподели пред Нова телевизия началникът на пункт „ Капитан Андреево ” Георги Господинов.

Това е първият случай, в който в едно транспортно средство прекарва няколко типа контрабандни артикули. „ Това ни навежда на мисълта, че индивидът е желал да натрупа доста бързо огромен капитал и е направил контакт с хора, които трафикират разнообразни по тип произведения ”, сподели Господинов.

Ръстът на арестуваните акцизни артикули единствено на „ Капитан Андреево ” е голям.
 

„ От началото на годината на пункта са арестувани над 20 500 000 къса контрабандни цигари - двойно повече по отношение на предходната година. Двойно повече са и арестуваните други акцизни артикули ”, споделя началникът на митническия пункт.

Средно дневно през него минават към 2 000 камиона. Един на всеки пет се насочва за рентгенова инспекция, а в доста от транспортните средства следва и ръчна. Най-често цигари и тютюн се крият сред другите транспортирани артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР