Двоен празник събра в Хотелски комплекс Ариел“ в гр. Мездра

...
Двоен празник събра в Хотелски комплекс Ариел“ в гр. Мездра
Коментари Харесай

Двоен празник честваха хората с увреждания в Мездра /снимки/

Двоен празник събра в Хотелски комплекс „ Ариел “ в гр. Мездра хора с увреждания от общината: Международният ден на хората с увреждания - 3 декември, и 30-годишнината от основаването на общинската организация на Съюза на инвалидите в България (СИБ). 
Гости на тържеството бяха кметът на общината Иван Аспарухов, шефът на Общинския център за обществени услуги и действия Наталия Христова-Горанова и Габриела Недкова - шеф отдел „ Индивидуална оценка на хората с увреждания и обществени услуги “ в Дирекция „ Социално подкрепяне “ - Мездра. 
Общинската организация на хората с увреждания в гр. Мездра е учредена на 12 март 1992 година Тя  е една от първите локални структури на СИБ в страната. В момента в нея членуват 118 души от града и от съставните села на общината, най-вече възрастни хора. 
„ През миналите 30 години нашата организация се опитваше да бъде коректив и сътрудник на локалната власт, каквато е и главната ни задача, съобщи в приветствието си Камелия Петкова, ръководител на общинската организация на СИБ - Мездра. 
Не може да не споменем присъединяване ни в разнообразни начинания, като да вземем за пример „ Да почистим България дружно “, Фестивал на изкуствата „ Free fest: Mагията на Мездра ”, „ Капачки за бъдеще ”, боядисване на великденски яйца, плетене на мартеници с благотворителна цел. Тези действия се правиха освен в града, само че и в множеството села в общината, където имаме наши членове и които вземат интензивно присъединяване в тях. 
Когато човек даде нещо от себе си във тип на труд и съпричастност, той се усеща важен и ние като организация се стремим да участваме където ни е допустимо и където можем да бъдем потребни. “ 
От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов връчи приветствен адрес до общинската организация на СИБ и подари на хората с увреждания икона на Св. Богородица с Младенеца, която да ги закриля. 
„ Поздравявам ви за волята и куража, с които посрещате и преодолявате провокациите на времето, за несломимия дух и блян да отстоявате правото си на пълностоен живот, написа в приветствения адрес от кмета на община Мездра. 
Вие сте същинските герои на нашето време, тъй като всекидневно водите борба освен за своето физическо оцеляване, само че и за почтено битие. 
Уверявам ви, че и отсега нататък можете да разчитате на нашата поддръжка за решаването на вашите проблеми, за обезпечаването на обществена отбрана и за основаването на условия за пълноценното ви присъединяване във всички сфери на публичния живот. 
Бъдете здрави, все по този начин задружни и борбени - и в никакъв случай не губете религия и вяра в положителното! “ 
От Общинския център за обществени услуги и действия зарадваха хората с увреждания с торта и пакети с хранителни артикули - подаяние от Фондация „ Българска хранителна банка “, а от Дирекция „ Социално подкрепяне “ им връчиха приветствен адрес и ги изненадаха прелестно с осъществяване на тракийски танц „ Гроздана “ от Ансамбъл „ Мездра “ с живописен началник Мирослав Аспарухов.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР