Движението за права и свободи води в изборните резултати в

...
Движението за права и свободи води в изборните резултати в
Коментари Харесай

При обработени 89.67 % от протоколите в Смолян: ДПС води, втори са ГЕРБ – СДС, трети ПП-ДБ, а четвърти са БСП

Движението за права и свободи води в изборните резултати в област Смолян при обработени 89.67 % от секционните протоколи. Движението получава поддръжката на 26.72 % от гласувалите. На втора позиция са ГЕРБ-СДС с 26.56 %, трети са от обединението „ Продължаваме промяната и Да, България “ с 19.93 %, а на четвърто място са „ Българска социалистическа партия за България “ с 9.32 %. Възраждане получава поддръжката на 8.33 % от гласоподавателите, а за ИТН са дали своят вот 3.1 %. Очакват се окончателните резултати от приемането на протоколите от 3 секции, с които да се дефинира спечелилият в региона, като разликата сред Движение за права и свободи и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили на този стадий е едвам 53 гласа. Дори и при тази моментна картина, трите мандата са ясни, те ще бъдат разпределени сред трите партии, без значение кой е победител. Четвъртият още веднъж е под въпрос.

Пет тъжби и сигнали от политически партии и обединения постъпиха в Районна изборна комисия в деня на вота. Една от жалбите, отнасяща се за изказвания за непозволена пропаганда в община Доспат е препратена към Районната прокуратура в Смолян. Сигналите не са повлияли по никакъв метод на честността на изборите, безапелационна е Росица Чакърова – ръководител на РИК – Смолян. Според нея, по-големият проблем е бил с машинния избор.

„ Продължиха тези проблеми с дефектирането на машини. При някои от гласоподавателите се получаваше разпечатване на празна бюлетина или изобщо не я отпечатваше “, добави Чакърова.

С 43.51 % изборна интензивност завърши изборния ден в област Смолян.Това е растеж с близо 3 % от предходните избори. В общините Борино, Рудозем и Мадан са дали своят вот над 50 на 100 от гласоподавателите. В община Смолян интензивността е 39.82 %.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР