Движението за права и свободи внесе в деловодството на Народното

...
Движението за права и свободи внесе в деловодството на Народното
Коментари Харесай

ДПС ще бори сенчестите руски инвестиции у нас

Движението за права и свободи внесе в деловодството на Народното събрание законопроект, който лимитира опцията за вложения от страна на чужденци, получили така наречен " златни паспорти " - български документи , получени против направени вложения.

" Законопроект, който променя Закона за поощряване на вложенията и се основава механизъм за използване на правилник на Европейски Съюз 2019/452 и се основава механизъм за скрининг на директни задгранични вложения в Съюза и по този начин синхронизираме законодателството си с това на Съюза ", сподели депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов на брифинг в коридорите на Народното събрание.

По този метод, уточни националният представител, се продължава за регламентиране на.

Целта - да се сътвори " здравословна среда " за вложения и българската стопанска система да бъде " защитена от вложения с така наречен " разяждащ капитал ", които имат капацитет да навредят на националната сигурност и публичния ред.
 Край на капиталовото поданство
Край на капиталовото поданство

Депутатите прегледа три плана за златните паспорти

" Проектът е изключително значим, като наблягам, че с изключение на сериозната инфраструктура се засягат и персонални данни и способността да се управлява такава информация, която да навреди на свободата на словото и плурализма на медиите за дезинформация. "

В световен мащаб се засилвала наклонността на косвените вложения от Руската федерация , изключително засилила се след началото на войната в Украйна, уточни още Анастасов.

Въпросният " съвет по скрининг " пък щял да бъде групов орган, който да преглежда сходни случаи, като на всеки 6 месеца ще се изготвя отчет по тематиката.
 Движение за права и свободи удовлетворени, че сме изчистили лицето на страната като търговец на поданство Обновена
Движение за права и свободи удовлетворени, че сме изчистили лицето на страната като търговец на поданство

Проверката щяла да потвърди набеждаване на Пеевски по Магнитски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР