Движението за права и свободи ще издигне свой кандидат за

...
Движението за права и свободи ще издигне свой кандидат за
Коментари Харесай

ДПС ще издигне свой кандидат за президентските избори

Движението за права и свободи ще издигне собствен претендент за президент, удостовери в Брюксел ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който през последните дни беше на посещаване в Нидерланция и Белгия.

Движение за права и свободи удостовери, че няма да поддържа настоящия президент Румен Радев за втори мандат, тъй като съгласно Карадайъ е " разединител и нарушава конституция ". Партията е приела критерии и процедури за номиниране на личен претендент. Крайният период за подаване на номинациите е 3 октомври.

" На 4 октомври би трябвало да получим всички документи в централата и след 5 октомври ще стартираме да работим по тази тематика и ще вземем съответните решения в законоустановените периоди ", сподели той.

Българска национална телевизия: Но Движение за права и свободи ще има собствен претендент за президент?

- Такова е решението на Централния съвет.

Карадайъ е срещнал представители на евроинституциите с, по думите му, полицейщината на изборите през юли. Според него, под претекста да бъде бъде преборен купения избор, е бил оказан напън на ромите. Едва 5-6 % от тях са дали своят вот през юли, а до момента в който на изборите през април са дали своят вот 50-60 %.

" Активисти и ръководители на Движение за права и свободи бяха принуждавани да подписват протоколи, че няма да раздават рекламни материали, брошури, запалки, шапки, няма да организират обучителна акция по какъв начин да гласоподават жителите машинно, а се прилагаше за първи път машинно гласоподаване ", изясни Мустафа Карадайъ.

В евроинституциите водачът на Движение за права и свободи още веднъж е показал позицията на партията, че американските наказания по закона " Магнитски ", наложени и на някогашния народен представител от Държавно стопанско предприятие Делян Пеевски, не се основават на съответни обстоятелства, а са проведени от избрана група.

" Борбата с корупцията не може да се води с противозаконни и противоконституционни способи. Това е също толкоз укоримо, колкото и самата корупция. Това сме говорили. Не че няма да се борим с корупция. Ще се борим, само че когато има корупция, когато има открити обстоятелства от съда ", съобщи Карадайъ.

Той заяви, че ръководителят на правната комисия в Екологичен потенциал е изявил предпочитание делегация от Европарламента да пристигна в София, с цел да следи изборите през ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР