Движението в центъра на София ще се промени през уикенда

...
Движението в центъра на София ще се промени през уикенда
Коментари Харесай

Маратон и футболно дерби променят движението в София през уикенда

Движението в центъра на София ще се промени през уикенда поради две спортни събития - дербито сред ЦСКА и " Левски " в събота и маратона на София в неделя.

Футболната среща е от 14.45 ч. през днешния ден на Националния стадион " Васил Левски ", а от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) оповестиха, че са подхванали всички нужни ограничения за защита на публичния ред и сигурност. На построени контролно-пропускателни пунктове в региона на спортното оборудване ще се прави щателна инспекция на всички гости на футболния мач. Предприети са прецизни ограничения за недопускане на гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия.

От Столична дирекция на вътрешните работи приканиха феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 12.45, с цел да се избегне скупчване.

Очаква се почитателите на ЦСКА да стартират да се събират в 12.00 ч. на кръстовището на бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен ", а шествието им да тръгне към стадиона в 13.00 ч. Привържениците на " Левски " ще тръгнат към стадиона към 13.00 ч. от магазина на Националния клуб на последователите на бул. " Тодор Александров ".

В неделя пък ще се организира юбилейното 40-о издание на маратона на София, в който ще се включат общо към 5000 души от 57 страни. Състезанието ще е в три дистанции - на 10, 21 и 42.195 км, а настрана ще има и всеобщ старт. Трасето е дълго 21 км.

Стартът и финала на маратона ще бъдат на площад " Княз Александър I Батенберг ". Маршрутът минава поредно през централните улици и булеварди - бул. " Княгиня Мария Луиза ", бул. " Витоша ", ул. " Алабин ", ул. " Ген. Гурко ", ул. " Георги С. Раковски ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Васил Левски ", бул. " Княз Александър Дондуков " и продължава към изхода на София по бул. " Владимир Вазов ".

Маратонът стартира в 9.30 ч., а Столична община заяви, че от 8.00 до 15.30 ч. на 8 октомври придвижването на пътни транспортни средства, включително и градския превоз, по трасето на маратона и излизащите на него пресечки ще бъде краткотрайно пренасочено по различни направления.

Първоначално двете събития бяха планувани в един ден, само че по-късно Българският футболен съюз (БФС) измести дербито с ден по-рано.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР