Движението през Троянския проход е ограничено за тежкотоварни автомобили над

...
Движението през Троянския проход е ограничено за тежкотоварни автомобили над
Коментари Харесай

Ограничиха движението през Троянския проход за камиони над 12 тона

Движението през Троянския проход е лимитирано за тежкотоварни коли над 12 тона. Снежната завивка е сред 10-15 см . В момента на място се почиства и опесъчава.

Това заяви за шефът на Областното пътно ръководство в Ловеч Георги Грозданов. По думите му и на други места в Ловешка област вали сняг, само че няма насъбрана снежна завивка.

Осигурени са нужната техника и материали. От през вчерашния ден сняг вали и в община Троян . От общинската администрация оповестиха, че са подготвени за посрещане на зимния сезон.

Има подписани контракти с всички компании, които ще поддържат уличната и пътната мрежа на територията на общината. Ще работят 24 машини , като 13 ще обработват уличната мрежа по селата, пет - общинската пътна мрежа и шест ще чистят улиците в града. „ Имаме обезпечени материали за отнасяне на пътните платна.

Общинско дружество „ Комунални услуги “ ще поддържа уличната мрежа в града, като за задачата има на склад техническа сол . На среща на Общинския щаб за деяние при бедствия и повреди всички организации рапортуваха за своята подготвеност да посрещнем зимата “, уточни Николай Райковски, шеф на дирекция " Строителство " в Община Троян.

Той добави, че управлението на Общината от години работи за целогодишната проходимост на Троянския проход . „ За страдание има предоставени проектирания за южната и северната част на прохода, само че те не включват дълго чаканите от нас уреди, които биха предпазили републиканския път от снегонавявания. Ние ще продължим да повдигаме този въпрос “, добави Райковски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР