Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка

...
Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка
Коментари Харесай

За 3 месеца спират движението по част от Южната дъга

Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в сектора сред пътен възел " Горубляне " и пътен възел " Младост " се лимитира от през днешния ден по обяд до 10-ти септември и в двете направления. Причината е построяването на нов надлез при 40-ти км от пътя.

Предвижда се разрушение на надлеза и построяването на ново съвременно оборудване. Настоящото оборудване е издигнато преди повече от 40 години и от този момент не е главно ремонтирано, изчерпало е своята валидност и е рисково. Затварянето на сектора ще сътвори усложнения и неудобства на жителите и гостите на София, само че това е единственият метод, с цел да се построи съвременна, комфортна и безвредна за пътешестване инфраструктура на столицата, декларират от АПИ.
 В шест ленти и с 80 км/ч
В шест ленти и с 80 км/ч " летим " сред " Младост " и " Горубляне "

Строителството би трябвало да продължи до 2021 година

Преминаващите директно коли ще бъдат отклонявани от автомагистралите " Струма ", " Тракия " и " Хемус " по Северната скоростна дъга.

Локалният трафик ще може да употребява бул. " Александър Малинов " и бул. " Цариградско шосе ", както и ул. " Самоковско шосе " в кв. " Горубляне " и ул. " Инж. Георги Белов ", които свързват кв. " Горубляне " и кв. " Младост ".
 Снимка 483525
Източник:

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост ", което започва през октомври м. година, съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари . С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.
 Снимка 483527
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР