Движението по пътя Дупница-Самоков в участъка от разклона за Сапарева

...
Движението по пътя Дупница-Самоков в участъка от разклона за Сапарева
Коментари Харесай

Снежни неволи: Километрична колона на прохода Клисура, преспи и навявания в 5 области

Движението по пътя Дупница-Самоков в сектора от разклона за Сапарева баня към Самоков през прохода " Клисура " е затруднено поради неприятните метеорологични условия. Образувала се е километрична колона от ТИР-ве, а напредването е доста постепенно, оповестиха слушатели на БНР.

Над 20 сантиметра е снежната завивка в региона на Сапарева баня. Заради изобилния снеговалеж за няколко часа тази заран без ток е останало дупнишкото село Дяково. АПИ ограничи прекосяването на коли над 12 тона по пътя сред Клисура и Самоков.

Триста и двадесет машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите като снегопочистващата техника е в 24-часов работен режим, оповестиха от АПИ. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост.

Временно е лимитирано придвижването и по пътя сред Ботевград и Мездра - в региона на Новачене, заради злополука. Леките коли минават по пътя Мездра - Роман - Златна Панега и назад, а тежкотоварните изчакват на място, оповестиха от АПИ.

Силен вятър в Северозападна България доближи до 80 км в час. Няма сигнали за разрушени здания и падащи покриви. В община Враца няма данни и за семейства, останали без ток. Заради изобилните превалявания обаче във врачанскоро село Чирен река заля мост и краткотрайно блокира достъпа до няколко къщи в селото. Много от мазетата и дворовете в къщите са под вода. Очаква се в края на деня поривите напразно да намалеят.

В 14 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Габрово и Велико Търново е избран жълт код за евентуално рисково време за мощен вятър. В 5 области - Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Разград, предизвестието е за обилни превалявания от дъжд, сняг и мощен вятър, с което се усилват изискванията за преспи и навявания.

За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, припомнят от пътната организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР