Движението по новоизградения участък между селата Макреш и Бела от

...
Движението по новоизградения участък между селата Макреш и Бела от
Коментари Харесай

Утре пускат движението по новия участък „Макреш – Бела“ край Видин

Движението по новоизградения сектор сред селата Макреш и Бела от пътя Видин – Ботевград ще бъде пуснато на 5 март след 15:00 часа, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Министър Андрей Цеков ще направи ревизия на новоизградената права с дължина 13,6 км и стартира от разклона за Макреш и е до Бела. Преминава по ново трасе, отвън обсега на първокласния път I-1. Със завършването на обекта интензивният директен трафик към този момент няма да минава през град Димово и село Бела като по този метод се покачва сигурността на придвижване в района. Обектът е приключен, публикуван е Акт 15 и следва назначението на Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16 и разрешението за прилагане .

Новият сектор е с габарит на автомагистрала с две платна за придвижване в посока , със междинна разграничителна линия и банкети. Платната са с по две летни за придвижване, спешна лента, като в избрани сектори с по-големи надлъжни наклони е построена лента за постепенно движещи се товарни коли. Такава ще има сред 36-ти и 39-ти км в платното за Видин и сред 39-ти и 44-ти км в посока Ботевград. В сектора са построени 2 пътни възела – п. в. „ Макреш “ при 36-ти км, и п. в. „ Бела “ – при 46-ти км.

Чрез тях ще се реализира връзката с останалите пътища в района. Построени са редица уреди – мост над река Арчар с дължина над 118 м, два виадукта по 205 м и 218 м, пътни и селскостопански подлези и надлези, в това число и ж. п. надлез над ж. п. линията София – Видин, водостоци и т. н. В непосредственост до пътен възел „ Бела “ ще бъде построен надзорен център за ръководство на трафика по бъдещата автомагистрала.

Новият сектор е построен напълно със средства от републиканския бюджет. Изпълнител е „ Автомагистрали “ ЕАД. През 2020 г.  Стойността на строително-монтажните работи на 13,6 км сектор е близо 341,2 млн. лева с Данък добавена стойност

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР