Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември Агенция

...
Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември Агенция
Коментари Харесай

Изградиха обходен път при разрушения от наводненията мост в участъка Царево-Ахтопол

Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември

Агенция „ Пътна инфраструктура “ построи обходен път при опустошения от наводненията при започване на септември мост на третокласния път Царево – Ахтопол. Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември т. година до обяд. Днес и на следващия ден следва на обходното трасе да се постави маркировката и да се инсталират мантинелите, с цел да се обезпечи сигурността на придвижването.

Трафикът ще минава по новоизградения краткотраен път – брод над река Изгревско дере. Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за придвижване с широчина по 3.75 м и банкети по 1 м. С стартирането на придвижването за всички типове транспортни средства директният трафик към Ахтопол към този момент няма да минава през Царево.

Временното оборудване е построено директно до мястото, на което следва да се построи непрекъснат мост.

Припомняме, че наводненията от проливните превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е построен през 90-те години на XX век. Екипите на АПИ започнаха незабавни ограничения за унищожаване на оборудването и построяването на краткотрайно.

 Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост по краткотрайната пътна права.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР