Движението по крайбрежната алея във Варна, по-популярна в града като

...
Движението по крайбрежната алея във Варна, по-популярна в града като
Коментари Харесай

Свлачище се активизира на крайбрежната алея във Варна

Движението по крайбрежната алея във Варна, по-популярна в града като Алея първа, е лимитирано поради свлачище. Сигналът за случая е получен тази заран, към 7:10 часа, като е обявено, че на пътя има паднали дърво и земна маса, няма потърпевши хора или коли, сподели началникът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Тихомир Тотев.

Той бе на мястото дружно с регионалния шеф на Варна Марио Смърков и основният геолог от „ Геозащита – Варна “ Александър Николов.

Свлачището е в източната част на Алея първа. По думите на комисар Тотев, след приемането на сигнала, два екипа са пристигнали на място, с цел да отстранят казуса и да сложат нужната предупредителна сигнализация.

Междувременно обаче е станало ясно, че се свличат още земни маси.

Александър Николов добави, че свличането е разследване от ерозионни процеси, задействани от падналите дъждове.

" Участъкът е проблематичен, не може да се каже, че е утихнал и е допустимо да има обрушване на други, по-големи скални парчета ", уточни експертът.

Според него няма заплаха от надълбоко срутване, тъй като скатът е скален.

" Проблемът е, че по него избиват почвени води, които смъкват пясъчните маси ", обясни още Николов и добави, че усложнения основава и това, че процесите са бързи и внезапни, а не постепенни.

Според него, с цел да се вземе решение за укрепването на зоната, е нужно да се произнесат и експерти проектанти. " Трябва да се вземат обаче спешни ограничения и да се разчистят евентуално рисковите скални парчета, надвиснали от горната страна ", добави Николов.

Областният шеф на Варна Марио Смърков посочи, че Алея първа ще бъде затворена за придвижване до отстраняването на огромните скални парчета от проблематичния склон.

Вече е основана организация на придвижването и влезлите коли по Алеята ще излизат в посока басейна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР