Движението по булевард Патриарх Евтимий и улица Георги Раковски в

...
Движението по булевард Патриарх Евтимий и улица Георги Раковски в
Коментари Харесай

С шествие в София ВМРО припомни Ньойския договор

Движението по бул. " Патриарх Евтимий " и улица " Георги Раковски " в центъра на столицата за малко беше спирано довечера поради шествие на Вътрешна македонска революционна организация.

Традиционната проява на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация ни връща към следствията от Ньойския контракт през 1919 година.

Стефан Грънчаров от организацията изясни:

" Откъснати са територии, напълно обитаеми с българи в Западните околности, в Македония са откъснати Вардарският дял, който сърбите го окупират, и Беломорският дял, който гърците окупират. Румъния окупира Южна Добруджа. Също по този начин Западна Тракия, която е обещана да остане в рамките на България, 1920 година още веднъж е заграбена с защита на великите сили от гърците. Нашата цел е да напомним на всички и да покажем на нашите сънародници, които се намират и до ден сегашен в покрайнините, в елементи от Беломорието, във Вардарска Македония, също по този начин има и в Северна Добруджа - че не сме ги не запомнили, ние сме солидарни с тях и ние не признаваме това, което тогава става. Това е един натрапен диктат, за който България и до ден сегашен е длъжна да се бори да се ревизира. И до ден сегашен продължаваме да пазиме нашия народен интерес ".

Демонстрацията на Вътрешна македонска революционна организация мина по ул. " Раковски ", с цел да доближи до Паметника на Незнайния войник. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР