Движението на МПС в Приморски парк да бъде забранено и

...
Движението на МПС в Приморски парк да бъде забранено и
Коментари Харесай

Готвят ново решение за достъпа на коли в Салтанат във Варна

Движението на МПС в Приморски парк да бъде неразрешено и да бъде следено посредством слагането на бариери на входовете на алеите за зоопарка и Делфинариума. Това планува окончателният план за актуализация на Генералния проект за организация на придвижване във Варна, който кметът на града Иван Портних предлага да бъде признат от Общински съвет.

Искането на градоначалника за утвърждение на плана се основава на законовите условия, забраняващи прекосяването и паркирането на ППС в паркове, градини и детски площадки в обитаемоте места отвън обозначените за това места.

В досегашния проект няма избран режим на придвижване по съществуващата алейна мрежа в „ Салтанат “. Именно това постанова установяване на организацията на придвижването, отговаряща на условията на нормативната уредба и осигуряваща улеснение на всички участници – пешеходци, велосипедисти и други ППС и МПС с регламентиран достъп, при съблюдаване на условията за запазване на околната среда и ограничение на нездравословните въздействия от автомобилния превоз, обезпечаване на цялостна и достоверна информация за участниците в пътното придвижване за пътно – транспортната конюнктура и отчитаща увеличеното влияние на автомобилния превоз върху околната среда над допустимите правила за звук и генериране на излъчвания на фини прахови частици.

Изработен е план за актуализация на ГПОД и е утвърден от Общински съвет по устройство на територията през юли 2019.

С решение по дело от 2021 година Върховен административен съд е признато, че одобряването на окончателния план за актуализация на проекта съставлява нормативен акт. А локалният орган способен да издава такива актове е Общински съвет. В този смисъл кметът предлага локалният парламент да вземе решение, с което да одобри окончателния план за актуализация на ГПОД.

Създаването на съответно образуване на придвижването в „ Салтанат “ се постанова от незабавната потребност от основаването на граници за сигурност и улеснение за всички участници в придвижването, както и съблюдаване на законодателството за запазване на околната среда и ограничение на нездравословните въздействия от автомобилния превоз.

Има 14-дневен период за оферти и мнения по плана, които могат да бъдат отправени до Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР