Движението на моторни превозни средства по ул. Даме Груев в

...
Движението на моторни превозни средства по ул. Даме Груев в
Коментари Харесай

Трафикът по част от ул. Даме Груев възстановен

Движението на моторни транспортни средства по ул. „ Даме Груев ” в сектора сред „ Тодор Александров ” и „ Братя Бъкстон ” е възобновено. Отсечката беше затворена в сряда поради премахването на дървета по отношение на идната реорганизация на пътя.

Тази заран, в наличието на чиновници от Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи и „ Общинска защита “, екип на „ Градини и паркове “ в профил всички дървета до надлез „ Родопи “, посочени в издадената от кмета на регион „ Южен “ заповед. По този метод е избегнато авансово плануваното за идната седмица затваряне на поредна пътна права.

В момента ул. „ Даме Груев “ е проходима за коли от надлез „ Родопи “ до ул. „ Охрид “. Временна организация на придвижването в този сектор следва да се вкара директно преди започване на втория и третия стадий от реконструкцията. Първият стадий – от бул. „ Македония “ до ул. „ Охрид “, е приключен. Движението по актуализирания път се чака да бъде пуснато незабавно след приемането на препоръчаната от компанията реализатор организация на придвижване.

Премахването на дърветата, най-вече софори, е заложено в плана за уголемение на „ Даме Груев “, напомнят от общината. При фитосанитарното им проучване още през 2019 година Експертният съвет по озеленяване е установил, че те са в неприятно положение и са рискови. След реконструкцията се планува засаждането на нови, подобаващи типове дървета.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР