Движението на коли в София ще бъде ограничено наполовина при

...
Движението на коли в София ще бъде ограничено наполовина при
Коментари Харесай

ОБЗОР: В София ще си караме колите през ден

Движението на коли в София ще бъде лимитирано на половина при огромно замърсяване на въздуха. Критерият ще са номерата на колите. Един ден по столичните улици ще се движат единствено коли с четни номера, различен ден - с нечетни. Ако това не даде резултат, ще се стига до цялостна възбрана за паркиране в Синя зона, с изключение на за с изключение на за живеещите в региона.

Това са част от ограниченията, които зам.-кметът по екологията Йоана Христова показа през вчерашния ден пред отрасловата комисия към столичния общински съвет. Планът ще бъде гласуван на съвещанието на локалния парламент на 25 януари. До края на седмицата софиянци могат да изпращат мнения и нови оферти за ограничения против мръсния въздух, които ще бъдат прегледани другата седмица на комисията по околна среда.

Двойното нарастване на цената за паркиране в синя зона и зелен билет от 1 лев за целия градски превоз, са другите ограничения, които планува общината при повишено замърсяване на въздуха. До тях ще се стига, в случай че в два поредни дни, две от станциите в София регистрират равнища на фини прахови частици четири пъти над нормата.
Христова заяви, че комисията е дала мандат на кмета на Йорданка Фандъкова да инициира законодателни промени, с които да се вкарат стикери, показващи екологичния клас на автомобила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР