Движението на жълтите жилетки излезе на шести пореден протест, въпреки

...
Движението на жълтите жилетки излезе на шести пореден протест, въпреки
Коментари Харесай

Жълтите жилетки блокират пътища и магистрали във Франция

Движението на " жълтите жилетки " излезе на шести следващ митинг, макар че незабавните стопански ограничения, оповестени от президента Макрон бяха признати нощес и от двете камари на френския парламент. Протестиращите блокират пътища из страната, а в центъра на Париж още веднъж има протест, осведоми БНР.
Над 800 " жълти жилетки ", по данни на полицията, шестват по улиците в центъра на Париж. Засега няма арести или обилни произшествия, като множеството магазини останаха отворени. Предвижданата проява във Версай, поради която бе затворен Версайският замък, е събрала единствено към 60 души. В провинцията митингите се показват основно в блокади по пътищата, което сковава трафика в първия ден от коледната почивка.
Около 300 " жълти жилетки " са блокирали автомагистралата на френско-испанската граница. Снощи в Перпинян е умрял водач, който се е блъснал в преграждащ пътя камион, с което жертвите на митинга станаха 10.
Седем души са задържани в Страсбург, където един служител на реда е ранен при конфликт на Моста на Европа. В Ангулем e почнало следствие, откакто протестиращи са обезглавили алегорично кукла, изобразяваща президента Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР