Движението на автомобили по Алея първа вече ще бъде забранено,

...
Движението на автомобили по Алея първа вече ще бъде забранено,
Коментари Харесай

Областният управител на Варна забрани движението на коли по крайбрежната алея

Движението на коли по Алея първа към този момент ще бъде неразрешено, колите ще стигат единствено до паркингите в северната част на зоната, заяви през днешния ден регионалният шеф на Варна Благомир Коцев. По думите му заповедта ще бъде публично оповестена в понеделник, само че към този момент е в действие, защото е с авансово осъществяване. Междувременно полицията ще сложи нужните маркировка и знаци, добави Коцев.

Той посочи, че сметоизвозването по алеята и зареждането на заведенията ще става както и до момента. Областният шеф сподели още, че има спор сред общината и Министерство на регионалното развитие дали Алея първа е улица или брегоукрепително оборудване, само че е ясно, че е държавна благосъстоятелност, което му дава право да се разпорежда и да издава заповеди за тази територия.

Позицията му бе подкрепена и от министъра на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер. Според него регионалният шеф е подхванал доста положителна стъпка за Варна, връщайки Алеята на пешеходците. В пълномощията на кмета на града е да издава заповеди за доста неща, само че той не го прави от години, сподели Лорер.

Противоположна позиция показаха пред публицисти варненски депутати от ГЕРБ-СДС. Според Павел Христов регионалният шеф от години води кръстоносни походи против опитите на община Варна да ограничи придвижването на коли в Морската градина. По думите на Христов повода е, че Благомир Коцев и негови познати и другари имат бизнес ползи в парка.

Според депутата юрист Бранимир Балачев заповедта на регионалния шеф е оскъдна, тъй като той няма нужните пълномощия и регулирането на придвижването в града не е в неговите пълномощия. Който и жител да апелира заповедта в административния съд, тя незабавно ще падне, уточни юристът. Според него издаването на това предписание не е да реши някакви публични ползи, а предизборна реклама на Благомир Коцев и „ Продължаваме промяната “.

Красен Кралев добави, че заповедта ще сътвори големи проблеми на тези, които би трябвало да я извършват и прикани варненци да я апелират в съда, с цел да видят ръководещите, че не се работи по този метод, с рекламни акции.

Ние сме за Алеята да бъде укрепена, да има и велоалея, да се сътвори регулация на придвижването и прецизно да се следи за скоростта на придвижване на колите, само че не по този метод, с оскъдна заповед, показаха депутатите от ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР