Движението на АМ Хемус в първия почивен ден е затруднено

...
Движението на АМ Хемус в първия почивен ден е затруднено
Коментари Харесай

Катастрофа затруднява движението на АМ Хемус, образува се огромно задръстване СНИМКИ

Движението на Автомагистрала " Хемус " в първия почивен ден е затруднено поради злополука. Ударили са се БМВ и Тойота на 37 км на мостовете на " Витиня ", осведоми кореспондент на GlasNews.bg. На място е пристигнала кола за спешна помощ.



Вече е почнало задръствена преди третия тунел, то е провокирано от ремонта на трасето. Спокоен е трафикът от София.

В посока столицата 43 км преди тунела, където се прави ремонт, задръстването е няколко километра до Ботевград



Засиления трафик в първия от почивните дни за Великден бе предстоящ. Най-натоварено ще бъде придвижването на изходите на София, както и по автомагистралите " Хемус и " Тракия ".

Екипите на Пътна полиция ще правят инспекции за шофиране със съобразена скорост, слагане на колани в колите и приложимост на алкохол и опиати.

Засилват се и ограниченията за сигурност към храмовете и заведенията в цялата страна, където се чака скупчване на доста хора. Екипи на пожарната ще бъдат обезпечени към храмовете в нощта на Великден.

Интензивен е пътният трафик на някои граничи контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Турция и Румъния, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На границата с Румъния е натоварен трафикът за товарни коли на изхода на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин и Граничен контролно-пропусквателен пункт Никопол.

Възстановено е прекосяването през взаимните гранични пунктове Кайнарджа - Липница и Крушари - Добромир. Дейността на тези два пункта се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа. Румъния анулира всички ограничавания при влизане в страната, свързани COVID-19, напомнят от Министерство на вътрешните работи.

На границата с Турция трафикът е натоварен за леки коли на изхода на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново. При влизане в Турция през сухопътните гранични пунктове не се изискват документи, свързани с COVID-19.

Трафикът е естествен на всички останали Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Припомняме, че вчерашният ден бе белязан от серия от произшествия. Във съдбовен преден удар починаха майка и наследник на пътя София-Варна.

Четири произшествия станаха същия ден на автомагистрала " Тракия " на територията на Пазарджик. Инцидентите бяха сред 89 км и 95 км, в посока Пловдив. За благополучие произшествията не бяха тежки, само че имаше нанесени материални вреди по колите.

" Причините за злополуките, с изключение на интензивния трафик за празниците, са несъобразената скорост, неспазването на отдалеченост и разсейването на водачите ", изясни представителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорите, тръгнали на път в първия от празничните почивни дни, да карат деликатно, приканват от " Пътна полиция ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР