Движението Блек Лайвс Метър (Black Lives Matter, BLM) в САЩ

...
Движението Блек Лайвс Метър (Black Lives Matter, BLM) в САЩ
Коментари Харесай

Подозират Black Lives Matter в присвояване на милиони, предназначени за благотворителност

Движението " Блек Лайвс Метър " (Black Lives Matter, BLM) в Съединени американски щати би трябвало да дава отговори по отношение на това по какъв начин е било финансирано и по какъв начин е изразходвало средствата, получени от донори. BLM не е предоставило финансови доклади за 2021 година, заяви Fox News. Освен това деятелите приканват IRS (данъчните управляващи в САЩ) да проверява въпроса, като се има поради, че някои членове на BLM са купили жилища за милиони долари.

Black Lives Matter има малко повече от месец, с цел да подаде нужните финансови доклади за 2021 година в IRS. Движението твърди, че е събрало 90 милиона $ през 2020 година Но документите за тази година демонстрират нулеви доходи и нулеви разноски. Щатът Калифорния краткотрайно забрани на BLM да желае или разпределя пари от щедрост, защото организацията не е предоставила финансови доклади за 2021 година

„ Пълната липса на бистрота и отчетност в BLM... е тревожна. Главният прокурор е задължен да стартира изцяло следствие на финансите и ръководството на BLM ", обявиха от организацията, която следи активността на благотворителните Неправителствени организации.

През 2021 година BLM подаде молба за отсрочване и в този момент има време до 15 май да подаде доклади до Службата за вътрешни доходи, в които в детайли се разказват по какъв начин се харчат парите на донорите и от кое място идват.

Според скорошна обява в, съоснователят на BLM Патрис Кулърс е закупила имение в Лос Анджелис за 5,8 милиона $ и по-късно, съгласно документите, го е дарил на корпорация от Делауеър, няколко дни по-късно, скривайки същинския покупател. Освен това, от BLM са се пробвали да спрат публикуването на тази история.

Калорс, самоопределяща се като марксистка, напусна BLM предходната година, откакто беше подложена на критика, че е купила няколко парцела. От организацията споделиха, че новото имение в Лос Анджелис ще се употребява като студио за нейните членове. Активисти обаче предизвестиха BLM да не пренасочва средства, предопределени да подобрят живота на чернокожите в своя лична изгода.

" Ние също молим IRS да проверява, тъй като толкоз доста подариха и имаме право да знаем къде са отишли ​​тези пари ", разяснява един от тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР