Движение ЗАЕДНО за промяна изпрати свои уточнения по повод статията

...
Движение ЗАЕДНО за промяна изпрати свои уточнения по повод статията
Коментари Харесай

ДЗП: Александър Томов е бизнесмен с приходи от бизнес, не е държавен служител |

" Движение ЗАЕДНО за смяна " изпрати свои разяснения във връзка публикацията ни, оповестена през вчерашния ден.

Според политическия проект тя е отчасти правилна, само че заглавието е изцяло подвеждащо.

От партията на някогашния вицепремиер Томов посочват следното:

1. Фирмата Лира Инвестмънтс няма банкова сметка в Люксембург, нито в този момент, нито към 2014 година от когато е информацията на Бивол. Плащанията по отношение на ЦСКА са осъществявани от банкови сметки в България - от българския клон на сдружението, който има обществени ГФО в българския търговски указател.

2. Тези 6.1 млн. евро не са парични средства в банка или на каса, а активи, главният от които са акциите на ПФК ЦСКА АД - 6.5 млн. броя акции на емисионна стойност. Нормално е сдружението да има активи, вземания и отговорности още повече, че към 2014г. бяхме притежатели на мажоритарния дял в ПФК ЦСКА АД.

3. Предоставихме на сътрудниците ви от Бивол огромна част от информацията в публикацията след питане от тяхна страна и като продължение на дългогодишната самодейност на Движение ЗАЕДНО за смяна и Партия Българска Социалдемокрация - Евролевица - всички претенденти за изборни длъжности да показват цялостна бистрота на активите си - надяваме се и другите претенденти да са толкоз открити.

4. Това, че Александър Томов е притежател на компания в Люксембург не е сензация, че тази компания е била притежател на ЦСКА е обществена информация, която се открива с едно обикновено търсене в Google.

5. Коректното заглавие, както на Бивол по този начин и на вашата публикация би следвало да бъде " Фирмата притежател на ЦСКА е имала във финансовия си доклад заприходени акциите на клуба през 2014г. ". Така, несъмнено, няма нито " жълтина ", нито сензация, което е очевидно е издирван прийм на сътрудниците ви от Бивол.

6. В публикацията на Бивол с изключение на обстоятелствата, които ние сме изложили има и информация и внушения, които са изцяло несъстоятелни, жълти и подвеждащи като следното: От докладите на " Лира Инвестмънтс Клон България " се вижда, че тя има солидни чисти доходи от продажби през 2016 – 757 хиляди лв., 2017 – 1797 хиляди лева и 2018 – 124 хиляди лева Вероятно става дума за пари от продажби на билети и прехвърляния. Тези доходи наподобява не са оповестени пред данъчните във Великото Херцогство. Годишните финансови доклади на компанията-майка за този печеливш интервал просто не са вписани и оповестени в Люксембург.

Този текст е неуместен, тъй като ние не сме притежатели и ръководещи ЦСКА от 2015г. насам и няма по какъв начин през 2016, 2017 и 2018г. да сме осъществили доходи от билети и прехвърляния. Но очевидно сътрудниците ви от Бивол работейки от чужбина не са в час с действителностите и хронологията на събитията от обществено-политическия живот в страната.

7. Що се касае до договорката с къщата на проф. Томов и опитите да се вършат внушения за нещо неправилно и липса на комерсиална логичност е обикновено да няма такава - тя е била негова, трансферира я на компанията си, а по-късно на малолетния си наследник. Обърнете внимание на вида договорка при първото прекачване - това не е общоприета покупко-продажба, а прекачване в осъществяване на дълг, което е обвързвано с други негови финансови връзки на заемател и кредитор. Във втория случай е покупко-продажба на данъчна оценка. Александър Томов е предприемач с доходи от бизнес активност. Той не е държавен чиновник, компаниите му не работят по поръчки от страната и така нататък, че да се търси и чака някаква корупционност, корист с държавни средства и така нататък

8. Близостта и поддръжката на господин Атанас Чобанов към политическа партия ръководена от някогашен министър от държавно управление на ГЕРБ и организации ръководени от други някогашни членове на Политическа партия ГЕРБ очевидно въздейства върху обективността на журналистическите му следствия. Считаме, че публицистиката следва да отразява обективно обстоятелствата и събитията, а не да служи с жълти заглавия за офанзива против политически съперници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР