Движение Възраждане официално обяви своята подкрепа за г-жа Мая Манолова

...
Движение Възраждане официално обяви своята подкрепа за г-жа Мая Манолова
Коментари Харесай

Движение Възраждане подкрепи Мая Манолова за втория тур на кметските избори в София

Движение " Възраждане " публично разгласи своята поддръжка за госпожа Мая Манолова на идния балотаж за кмет на Столична община, който ще се състои на 03.11.2019 година
Това се случва в осъществяване на решението на висшия орган на партия Възраждане – Организационен съвет, взето на 08.09.2019 година, съгласно което по време на балотажите за локална власт, партията ще поддържа всички опозиционни претенденти, като се изключи такива издигнати от етнически партии, застанали против претендентите на ръководещите политически сили на втори тур за кметове на общини и кметства. 
" Призоваваме, своите членове и симпатизанти да поддържат нейната кандидатура, тъй като считаме, че тя е изрично по-добрият претендент , а с нейното избиране, ще стартира и смяната на статуквото.
Постепенното разглобяване на ръководещата ГЕРБ и присъдружните й обединения от властта е от първостепенна значимост за нормализирането на политическата конюнктура у нас и опция за смяна на 10 годишното статукво, което задушава страната ни ", показват още от организацията.
Припомняме, че от " Възраждане " на няколко пъти направиха разкрития за корупция в Столична община.  Още при представянето на претендента си за кмет на София, водачът на партията Костадин Костадинов разгласи, че през Столична община от ГЕРБ присвояват по 2 милиарда лева на година.
Впоследствие, от партия " Възраждане " изнесоха мощно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по обучение и просвета на Столична община – Тодор Чобанов, обвързвана с имотното му положение и отговорности в изключително огромни размери към бюджета на София, които същия най-вероятно дължи, само че досега, по този начин и не е платил. От партията на Костадин Костадинов обясниха, че са получили информация за новопостроена къща, намираща се в кв. „ Мусагеница ”, в затворен и охраняван комплекс, благосъстоятелност на Тодор Чобанов, построена със средства с неуточнен генезис и недекларирана пред Столична община.
След него на прицела на " Възраждане " попадна кметът на регион „ Връбница ” в София – Младен Младенов. Оказва се, че откогато е областен кмет на „ Връбница ”, същият е обзавел с общински жилища половината си чиновници в общината и то в цялостно нарушаване на всички използвани общински наредби.
От партията на Костадин Костадинов изнесоха  и детайлности за метода, по-който се вършат публичните поръчки от скандалния областен кмет на ГЕРБ.
В западните и северозападните околности на София и в частност, в регионите „ Връбница ”, „ Надежда ”, както и в прилежащата община Божурище има няколко компании с еднакъв притежател, които се къпят в паричната обич на ръководените от ГЕРБ районни кметства.
Особено великодушен към този „ процъфтяващ предприемач ” е кметът на регион Връбница Младен Младенов. Става въпрос за локалния предприемач Евтим Божилов Славков, неговите компания „ Кристал 2007 “ ЕООД и консорциума „ ПРОФИ-СТРОЙ “ ДЗЗД, в който „ Кристал 2007 “ ЕООД на Евтим Славков държи 90%.
При голям брой случаи, вместо да приключи поръчките (при един единствен останал участник), както предлага Законът за публичните поръчки (чл. 101, алинея 2), Младен Младенов драговолно подписва контракти на оптимални цени. При тези условия, явно правила като целенасоченост и изгодност при харченето на парите на данъкоплатците в София стоят на втори проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР