Движение Ляв Поглед е категорично, че опитът да се махне

...
Движение Ляв Поглед е категорично, че опитът да се махне
Коментари Харесай

Ляв Поглед: Някой се опитва да ревизира резултатите от Втората световна война и да реабилитира нацизма

Движение " Ляв Поглед " е изрично, че опитът да се махне плочата от паметника на Съветската войска, откакто против нея имаше вандалски акт, е поощряване на сходни дейности, а също по този начин и опит за историческа проверка на резултатите от Втората международна война.

Първо, в никоя цивилизована страна не се води война против паметниците. Както ние българите желаеме да бъдат уважавани българските военни гробища и монументи в други страни, по този начин би следвало и ние да почитаме тези на наша територия.

Второ, никой в Германия или Австрия не си е и помислил да махне паметниците на Съветската войска. Защо, макар че въпросните страни в действителност са победени и след това окупирани за няколко години от съдружниците и препоръките? Защото осъзнават, че би трябвало да се отнасят с почитание към историята и към успеха над нацизма.

Трето, паметникът на Съветската войска и запазването му не са знак на пристрастието към някоя идеология, да вземем за пример, комунистическата, нито пък демонстрация на русофилия. Те са на първо място благодарност към тези 27 милиона руски жители и бойци, които починаха, с цел да може през днешния ден поляци, евреи, роми, чехи, сърби, гърци, украинци, руснаци и тнт. да не са " тор " на " арийската раса ". За да не може чумата на нацизма да превземе света. Исторически факт е, за сведение на всички, които желаят да махнат паметника на Съветската войска или плочата от него, че Съюз на съветските социалистически републики и Червената войска имат решителен принос във Втората международна война. Близо 75 % от немските войскови съединения се борят на Източния фронт. Опитът за унищожаване и вандализиране на паметника е опит за проверка на резултата от Втората международна война. По създание реабилитация на нацизма.

Четвърто, на тези, които биха споделили, че България няма защо да е признателна, дано да напомним, че точно Съюз на съветските социалистически републики отбрани страната ни, когато другите съдружници желаеха тя да бъде осъдена за позорното си присъединяване във ВСВ на страната на Оста. Глупавите пояснение, че сме се били сражавали единствено на Балканите или сме разгласявали алегорични войни, могат да важат единствено пред маргинални групи от исторически илитерати. В цивилизования свят отношението към нацизма и Оста е еднопосочно. И единствено застъпничеството на Съюз на съветските социалистически републики и влизането на Червената войска у нас избавят страната ни, тъй като, както е известно, Англия и Гърция желаеха цяла южна България да бъде предадена под контрола на гърците. В този смисъл, паметникът на СА е и паметник към тези, които избавиха Петрич, Смолян, Кърджали, Асеновград и Благоевград от гръцка окупация с всички произлизащи последици.

Пето, жалките опити за заличаването на историята няма да допринесат за мира в нашето общество. Колкото и да не им се желае на дясно-либералните или крайнодесните сили в нашето общество, половината български народ е с леви възгледи и благосклонности. Ако почнем да изброяваме действителни или мними неправди от интервала на фактическата революция у нас (1923-1944), би трябвало да изпаднем в дивашко положение на вендета и национално разделяне. Това ли желаеме в действителност, изключително когато България и светът навлизат в турбулентни времена, през които ще би трябвало да сме сплотени и обединени като общество? Не може да има никакво подозрение, че вандализмът или премахването на монумента на Червената войска в София са равнозначни на оповестяването на психическа и даже институционална война против историята и по-лошото, на всички хора с леви възгледи в България. Надяваме се управляващите да осъзнаят това и да се водят от гражданския си дълг за помиряване и запазване на историята, а не да се пробват да извличат краткосрочни и съмнителни електорални дивиденти с аморално държание.

Тази тематика извиква и различен въпрос. Този за изчезналото ляво в лицето на Българска социалистическа партия. Това е партията, която трябваше да се бори за антифашистките монументи, в това число и този, със зъби и нокти. Борба, която явно е несполучлива. Това не ни изненадва, имайки поради, че Българска социалистическа партия се коалира с казионните антикомунисти на страната от Демократична България, чиято съществена задача и цел в живота е културното и физическо заличаване на всичко обвързвано със социализма, левите хрумвания, битката за правдивост или българо-руското приятелство. Но нямаме подозрение, че все пак, левите хора в България няма да позволен безумието и мракобесието да надделеят и да завоюват войната за историята и паметниците!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР