Движение 21 на Татяна Дончева няма да се яви на

...
Движение 21 на Татяна Дончева няма да се яви на
Коментари Харесай

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече загрява за 49 Народно събрание

" Движение 21 " на Татяна Дончева няма да се яви на парламентарните избори на 2 октомври. Това оповестиха от партията в последния ден, в който можеха да се записват в ЦИК.

Дончева е единственият представител на миналогодишната коалиция " Изправи се БГ! Ние идваме ", който ще пропусне присъединяване в тази предизборна акция, откакто не съумя да си обезпечи мандати в 47 Народно заседание.

Мая Манолова към този момент има независима партия, а Николай Хаджигенов и Арман Бабикян ще употребяват регистрацията на Мария Капон и нейната " Единна национална партия " в конкурентна листа.

Докато Николай Хаджигенов лансираше предлагането за общо явяване на изборите сред " Ние идваме " и " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", Мая Манолова потегли по различна линия с рецензия против досегашното държавно управление в областта на енергетиката и обществената политика.

В последните си медийни изяви Татяна Дончева защитаваше позиция, че договарянията с " Газпром " би трябвало да се възобновят и въпросът с доставките на газ " да се реши по-практично ", като се подиграваше с съперниците на тази теза, които " предпочитали да се къпят споделено ".

Обяснението на " Движение 21 " е, че ще се готвят за присъединяване в локалните избори (през есента на 2023 г.) и в " изборите за 49-ото Народно заседание " - още преди 48-ото да е определено.

" На прага на следващите парламентарни избори, със страдание установяваме, че влошеното положение на политическата система, острото политическо опълчване, неналичието на опит, познания, информационни умения и съответна самопреценка измежду значително от политиците, за следващ път ще доведат до резултат друг от упованията на жителите за стабилизация, образуване на парламентарно болшинство и лъчение на държавно управление ", се споделя в позицията на партията.

Според групировката на Дончева - изборите на 2 октомври и новият парламент ще са " междинни стъпки, част от нужния интервал за осъзнаване на водещите политически партии на нуждата от повече разговор и взаимни отстъпки, с цел да се реализира устойчиво ръководство ".

Татяна Дончева беше избирана за зам.-председател на две следващи издания на Народното събрание, като през септември 2021 година беше въвлечена от Тошко Йорданов в скандал с изказвания, че опитвала да разцепи групата на Има Такъв Народ против хипотетичен рушвет пред Радостин Василев (по това време - към момента народен представител от партията на Трифонов).

Тогава Специализираната прокуратура реши да образува инспекция против Дончева тъкмо преди последните парламентарни избори за 2021, само че следствието завърши при започване на януари 2022 с решение, че няма доказателства водачът на " Движение 21 " да е направила закононарушение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР