Двигателят на Мерцедес за сезон 2018 във Формула 1 ще

...
Двигателят на Мерцедес за сезон 2018 във Формула 1 ще
Коментари Харесай

Мерцедес ще имат нов двигател за сезон 2018 във Ф1


Двигателят на Мерцедес за сезон 2018 във Формула 1 ще бъде "на процедура съвсем нов " по думите на основния инженер на тима Анди Кауъл. Въпреки че техният мотор се счита за най-мощния, най-ефективния и надали не безконечен във връзка с надеждността, Кауъл счита, че има място за още усъвършенстване.

"Имаме хрумвания по какъв начин да повишим мощността. Имаме хрумвания и по какъв начин да понижим триенето в съвсем всички елементи на задвижващата единица ". Запитан какъв % от мотора ще бъде освежен, инженерът дава отговор: "На процедура е съвсем нов ".

Кауъл споделя още, че при всяко усъвършенстване на мотора, екипът добива още опит и научава нови неща. Усъвършенстването от време на време се отнася до едвам забележими промени по дребни детайли, само че даже от тях инженерите добиват фундаментални данни за горенето, понижаване на триенето и използването на нови материали, които усилват надеждността.

"Понякога се изненадваме " признава Кауъл. Той разяснява, че напредъкът се мери в милисекунди, само че когато се съберат голям брой дребни усъвършенствания, преимуществото като цяло става осезаемо.

Заради измененията в разпоредбите, през новия сезон производителите ще могат да вършат напълно нови спецификации без боязън от санкции.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР