Двигателите трябва да бъдат смазвани, за да работят правилно или

...
Двигателите трябва да бъдат смазвани, за да работят правилно или
Коментари Харесай

Защо дизеловите двигатели харчат повече масло?

Двигателите би трябвало да бъдат смазвани, с цел да работят вярно или – въобще да работят. При дизелите това важи с още по-голяма мощ. Затова и измерването на равнището на маслото и допълнението би трябвало да бъде по-често. Но какво да вършим, когато разходът наподобява по-висок?

Когато смазването в мотора бъде нарушено, металните елементи стартират да се трият една в друга. Това води до изхабяване на буталните пръстени, които се движат по стените на цилиндрите. Ако масленият поток бъде пресечен, моторът блокира. Затова не пропускайте да мерите равнището на маслото и при потребност доливайте. В модерните коли на таблото излиза известие, когато равнището на маслото доближава долната

Ако установите разход на масло е целесъобразно да допълните незабавно, без да карате с ниско равнище.

Дизеловите и бензиновите мотори имат прочут разход на масло. Колкото по-стар е моторът, толкоз по-висок може да се окаже разходът на масло. Разход от до половин литър на хиляда километра се смята за нещо обикновено. При дизелите тази стойност може да се окаже по-висока.

Ако разходът се увеличи над посоченото равнище, търсенето на повода става наложително. Производителят показва самичък какъв брой висок може да бъде разходът на масло, с цел да остане равнището в норма. Едва когато разходът излезе от нормата, би трябвало да се замислите.

Причините за покачвания разход при дизелите могат да бъдат разнообразни. Например: дефектна горивна помпа, повредени уплътнения или проблеми при изгарянето. Дефектно уплътнение на цилиндровата глава също може да е проблем.

Ако установите повишен разход на масло, потърсете сервиз. Причината може да бъде открита и от вас в случай че сте експерти в региона или притежавате подробни знания по двигателна техника.

В взаимозависимост от повода ремонтът може да стане безценен. Ако моторът е остарял може би би трябвало да се запитате и дали ремонтът има смисъл.
Тъй като увеличеният разход на гориво по предписание се дължи на недостатък, няма дейности, които могат да бъдат подхванати за избягването му. В множеството случаи отговорна е възрастта на мотора. Постоянното допълнение на масло е решение, което може да бъде употребявано до ремонта или покупката на нов автомобил.

Снимки: AutoScout24

граница.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР