Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България

...
Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България
Коментари Харесай

Dundee продължава да добива почти рекордно количество злато от „Ада тепе“

Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България ѝ подсигуряваха над 70 хиляди унции злато единствено за второто тримесечие на 2023 година За интервала април – юни двете мини на компанията на територията на страната – „ Челопеч “ и „ Ада тепе “ – са записали резултати за злато и мед, в унисон с насоките, заложени още при започване на годината.

Според данните на компанията за второто тримесечие „ Челопеч “ е произвела 44.4 хиляди унции злато, което е растеж спрямо първото тримесечие на годината. Той се дължи основно на рудата, която е била с по-висока централизация на метала. Резултатите са предстоящи съгласно проекта за мината.

За месеците от април до юни мината е произвела и 3.6 хиляди т мед, което още веднъж е над резултатите от първите три месеца на годината.

Количествата добити злато и мед обаче са малко под тези от същия интервал на предходната година.

По-новата мина на Dundee – „ Ада тепе “ край Крумовград – е произвела 31.9 хиляди унции злато. Това е малко под съвсем рекордните резултати от първото тримесечие, само че с близо една трета над добитото количество злато през второто тримесечие на предходната година.

Силното ни показване от началото на годината ни слага в добра позиция за реализиране на нашите насоки за 2023 година за производството на злато и мед “, счита Дейвид Рей, президент и основен изпълнителен шеф на Dundee.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР