Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България

...
Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България
Коментари Харесай

Dundee доби почти рекордно количество злато от „Ада тепе“

Двете златни мини на канадската Dundee Precious Metals в България ѝ подсигуряваха стабилен старт на новата година. За първото тримесечие на 2023 година от „ Челопеч “ и „ Ада тепе “ са регистрирани резултати в синхрон с насоките на компанията за размера от рандеман на злато. В същото време производството на мед е малко под проекта на Dundee заради по-ниското наличие на метала в модифицираната руда.

Според данните на компанията общо за първите три месеца от годината „ Челопеч “ е произвела почти 35 300 унции злато, което е в сходство с упованията. За сметка на това „ Ада тепе “ обезпечи съвсем рекордно равнище на продуктивност с почти 33 300 унции злато.

Първото тримесечие беше солидно начало на годината, с продължаващо мощно показване в „ Челопеч “ и съвсем рекордно равнище на произвеждане на злато в „ Ада тепе “, сподели Дейвид Рей, президент и основен изпълнителен шеф.

Въпреки че производството на мед е малко под плануваното заради по-ниските равнища на мед в модифицираните руди се чака медното наличие да бъде по-високо през остатъка от годината.

На годишна база данните на компанията демонстрират, че добитото злато от „ Челопеч “ при започване на тази година е по-малко, за сметка на внезапен скок в по-новата мина на компанията – „ Ада тепе “, която усилва златната си продукция с близо 55%. Това се случва при подобен размер на модифицираната руда от „ Челопеч “ и по-малък от „ Ада тепе “.



Миналата седмица Dundee съобщи, че удължава с една година живота на своята мина „ Челопеч “ до 2031 година въз основа на обновени оценки на запасите от минерали.
Dundee чака по-голям рандеман на злато и мед от „ Челопеч “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР