Двете титли на сингъл от на Държавното лично първенство по

...
Двете титли на сингъл от на Държавното лично първенство по
Коментари Харесай

Дубъл за Елизара Янева от Държавното по тенис до 16 г. навръ...

Двете трофеи на сингъл от на Държавното персонално състезание по тенис на закрито за юноши и девойки до 16 година останаха под тепетата на сметката на клуба " Пловдив 1981 " след успехите във финала на Елизара Янева и Адриано Дженев. Надпреварата от календара на БФТ се провежда от Пловдив 1981 " и се организира на кортовете в зала „ Атаро Клима " в Пловдив.

Ден преди своя 14-ти рожден ден Елизара Янева (Пловдив 1981) си сервира най-хубавия подарък, печелейки финала на сингъл и при девойките против Ива Иванова (Аугуста Траяна) с 6:3, 6:1. Талантливата пловдивчанка направи впечатляващ дубъл, откакто в петък завоюва и двойковия шампионат от Държавното в тандем с Росица Денчева (Плевен 90). Двете победиха с 4-6, 6-3, 10-4 Йоанна Радулова (Тракия Пловдив) и Каталина Петрова (Фаворит Пазарджик).

Любопитното е, че Елизара завоюва Държавното в залата, която тази зима я приютяваше на инат на пандемията - " Атаро Клима ". Благодарение на организацията, основана от президента на " Пловдив 1981 " Атанас Рогачев, Янева и треньорите и Веселин Петков, Симо Грозев и Георги Чочев съумяха да се приготвят за дубъла, който направиха този уикенд.



Съотборникът на Елизара в " Пловдив 1981 " Адриано Дженев (номер 2 в схемата) също завоюва купата на сингъл, откакто победи лидера в схемата Илиян Радулов с 6:3, 6:3.

Ден по-рано възпитаникът на Христо Боянов в Тракия Пловдив в тандем с Виктор Марков (Диана София) завоюва двойките на Държавното след триумф със 7-6(5), 6-3 над Павел Маринов (Супер Спорт Варна) и Георги Георгиев (Хасково 2015).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР