Двете свидетелки по делото срещу Георги Семерджиев и днес не

...
Двете свидетелки по делото срещу Георги Семерджиев и днес не
Коментари Харесай

Свидетелките срещу Георги Семерджиев отново не се явиха в съда

Двете свидетелки по делото против Георги Семерджиев и през днешния ден не се явиха на съвещанието. В правосъдната зала стана ясно, че едното момиче е показало документ, че не може да участва по уважителни аргументи - отвън страната е доникъде на декември.

Другото момиче не е намерено и не е призовано. Още за предходното съвещание са го търсили на адрес, само че се е оказало, че не живее там, а за съседите е непознато. Търсили го и по телефон, само че операторът казвал, че номерът е неверен или повърхностен.

В залата се чакаха през днешния ден резултати и от две експертизи. Едната е спомагателна ДНК експертиза, която не е подготвена. Другата – токсикологчна, е подготвена, като е направена от три движимости лица.

Припомняме, че Семерджиев е отговоренза злополуката от юли предходната година на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две млади дами. Той е карал с над 160 км/ч, като е минал на червен светофар, блъснал се е в такси и след това в близкия тротоар, където са били двете пешеходки.

От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при диалог с психиатър Семерджиев споделил, че е употребявал понякога амфетамин, метамфетамин и други субстанции, както и че може би е взел метамфетамин от пет до седем дни преди задържането му.

На едно от заседаниятаГеорги Семерджиев сподели, че не си спомня нищо за деня на злополуката. Също по този начин съобщи, че не използва опиати - нито в деня на случая, нито преди този момент. Семерджиев сподели още, че не е карал авариралата кола. По думите му карал е различен човек, който желал да я опитва, с цел да я вземе чартърен.

Той описа, че в колата са били трима души. Подсъдимият добави, че е помолил водача да понижи преди удара. Семерджиев не съумя да изясни по какъв начин е стигнал до дома си след случая. Единственият му спомен е по какъв начин го арестуват. Отрече да е бягал от мястото на злополуката.

От обясненията пред съда стана известно, че има разминавания с други показания на Семерджиев, дадени четири дни след случая - на 9 юли. Тогава той е споделил, че е бил похитен от мъж на име Лъчезар. Това станало в деня на случая към 17:00 часа. Бил с парцал на устата и по-късно нищо не си спомня. Единствените му мемоари тогава били, че служители на реда нахълтали в дома му, били го и му пускали ток.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР