Двете сестри от ромския кв.”Надежда” в Сливен, които намериха на

...
Двете сестри от ромския кв.”Надежда” в Сливен, които намериха на
Коментари Харесай

Двете сестри, намерили и върнали скъпи вещи, получиха награди

Двете сестри от ромския кв.”Надежда” в Сливен, които откриха на улицата фотоапарат и таблет за близо 1300 лв. и ги върнаха на притежателя посредством полицията, получиха награди. Областният шеф Чавдар Божурски се срещна със Зорка /20г./ и Христина /17 г./ в кварталното кметство.

Изказа им признателност за честната постъпка и им подари по един таблет. “Постъпки, като вашата, заслужават почитание и би трябвало да бъдат поощрявани”, сподели Божурски на девойките. Момичетата обявиха, че в фамилията им са били научени да не протягат ръка на непознатите движимости. И двете са приключили главно обучение. По-голямата има две момчета на 2 и на 4 години, продължава образованието си в независима форма и към този момент е в 10-ти клас. И по-малката е фамилна и наесен също ще продължи да учи. Сестрите могат да работят с интернет, само че нямат лични електронни устройства. Съпрузите им работят.

В навечерието на Великден и шефът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков отличи Зорка и Христина и им връчи ваучери за хранителни артикули в символ на благодарност за проявената гражданска героизъм.

От кварталния полицейски сектор в ромското гето оповестиха, че не за първи път поданици на “Надежда” са намирали скъпи движимости на улицата и са ги предавали на чиновниците на реда, с цел да бъдат върнати на притежателите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР