Двете политически формации искат оставката на правителството на Николай Денков. Малко

...
Двете политически формации искат оставката на правителството на Николай Денков.
Малко
Коментари Харесай

Протест на „Възраждане“ и „Левицата“ срещу кабинета блокира Орлов мост за час



Двете политически обединения желаят оставката на държавното управление на Николай Денков.

Малко след 12 часа, когато се събраха, придвижването по бул. " Цар Освободител " бе спряно, а полицейското наличие бе засилено, като за проявата бе приготвено и водно оръдие.

Протестът на " Възраждане " е разгласен против " американската окупация ", маскирана като българско държавно управление. Според партията на Костадин Костадинов постоянното държавно управление на ротационен принцип сред " Продължаваме Промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС обслужва непознати ползи.

По обяд стартира и третият подред митинг на " Левицата ! " против невиждания политически цинизъм, както го дефинират от там, и също желаеха оставка на държавното управление, ръководено от акад. Денков. Протести на същата групировка имаше и на 6 юни - денят, в който новият кабинет се закле.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

До този час проявата на неодобрение протича умерено. Издигнати бяха плакати с апел за нови предварителни избори. Няколко души носеха и флагове с надпис " Народна партия Български гласът ". Имаше и стачкуващи със флагове на коалиция " ЛЕВИЦАТА ". 

Имаше и група хора с плакати с надписи " Национален митинг за околните на починалите деца в ПТП ". Част от техния митинг се вля в другите два. 

Снимка: БТА

Пред публицисти водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че настояването им е за оставка на новото постоянно държавно управление. Той повтори, че съгласно него кабинетът е обвързван с задгранични посолства. Костадинов е уверен, че в държавното управление на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС взе участие и Движение за права и свободи. На въпрос до каква степен ще стигнат протестните дейности на " Възраждане ", Костадинов отговори - " до такава степен, докъдето е нужно ".

Същевременно пред Народното събрание се събират подписи за референдум за възбрана на джендър образованието и за референдум за мир и суверенитет.

Снимка: Булфото

От обединението към Мая Манолова са недоволни от провежданите от Денков политики и желаят назначение на нови парламентарни избори. И приканват за " връщане на държавността и очистване на незаконните детайли от ръководството на България ". 

Пред протестиращите водачът на столичната организация на АБВ Христо Колев съобщи, че " Коалицията на войната " е реалност и България " ще бъде вкарана във война, с помощта на прокарваната от военния министър Тагарев незаконна и чуждопоклонническа, антибългарска политика ". 

" Ние от " ЛЕВИЦАТА! " питаме - когато България бъде вкарана във войната, кой ще е " тайният " или " явният " избавител на страната ни? За да не създадем тази историческа, съдбовна неточност, през днешния ден сме длъжни да желаеме незабавната оставка на продажниците от държавното управление на Денков, които за личната си полза са подготвени да изтъргуват жанр и Родина и да погребат над 1300 годишна България ", сподели Колев. 

Пресцентър " Левицата "

В политиката има място за морал и за доверие, съобщи доктор Цветеслава Гълъбова и акцентира, че точно това е основата, която може да направи едно държавно управление мощно и устойчиво. " Това държавно управление не е такова. Това държавно управление е заченато в грях. То не може да съществува като държавно управление, то е антибългарско, то ненавижда българите, то желае да унищожи България! ", счита тя. Протестиращи от лявата коалиция попитаха и за какво Българска социалистическа партия през днешния ден поддържа това " антибългарско незаконно държавно управление ".

След като се събраха в 12 часа пред Народното събрание, протестиращите поеха на шествие към Министерския съвет, продължиха по столичните булеварди " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Васил Левски ", след което блокираха придвижването на Орлов мост. Заради шествието полицията краткотрайно спираше придвижването на коли, до момента в който стачкуващите прекосяваха по съответните булеварди.  

Около 16 часа придвижването по Орлов мост беше възобновено, откакто митингът завърши, а участниците се разотидоха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР