Двете най-големи партии на Северна Македония влязоха в нов сблъсък

...
Двете най-големи партии на Северна Македония влязоха в нов сблъсък
Коментари Харесай

ВМРО-ДПНЕ: Ковачевски трябва да внимава какво подписва

Двете най-големи партии на Северна Македония влязоха в нов конфликт във връзка връзките сред Скопие и София.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ разгласява позиция по отношение на договарянията с България, в която показва, че министър председателят Димитър Ковачевски би трябвало да внимава какво подписва и че „ евроинтеграцията не би трябвало да е развой на българизация”.

„ Българските претенции и изказванията на Петков за напредване на ветото с условия, които не се изискват незабавно, съставляват заплаха, че Ковачевски е на път да подпише или одобри рамка за асимилация на македонците”, се споделя в известието на ВМРО-ДПМНЕ.

Опозиционната партия още веднъж твърди, че Ковачевски и външният министър Буяр Османи водят преговорния развой изцяло непрозрачно.

Според ВМРО-ДПМНЕ, в случай че не е бил огромният „ публичен и медиен бунт”, Ковачевски нямало да реагира на отварянето на Културния клуб, носещ името на Иван Михайлов.

„ Ковачески се отнася изцяло незряло поради аматьорството и неспособността си е на път да унижи страната. Ето за какво Ковачевски би трябвало неотложно да изиска писмени гаранции от Европейски Съюз за македонската еднаквост, език и история”, приключва известието на ВМРО-ДПМНЕ.

Позицията незабавно провокира реакция от ръководещата партия СДСМ.

„ Вместо да популяризират лъжи, безпричинно да плашат обществото и по този метод да подкопават държавните позиции, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ би трябвало да застанат зад държавните ползи. Няма да има асимилация на македонския народ, жителите и СДСМ няма да го позволят”, дадоха отговор също със известие от СДСМ.

Управляващите упрекват водачът на ВМРО-ДПМНЕ, че неведнъж е лъгал обществеността, както в тази ситуация „ който Вътрешна македонска революционна организация споделяше, че със Закона за езиците всеки ще би трябвало наложително да учи различен език “.

СДСМ пишат, че Мицкоски „ пред Бойко Борисов е споделил, че „ поддържа “ Договора (за добросъседство с България) “.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ неколкократно съобщи предходната година, че желае да ревизира подписаното през 2017 година съглашение сред София и Скопие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР