Двете Кореи се договориха за среща на върха в демилитаризираната

...
Двете Кореи се договориха за среща на върха в демилитаризираната
Коментари Харесай

Лидерите на двете Кореи ще се срещнат - за трети път в историята

Двете Кореи се договориха за среща на върха в демилитаризираната зона сред тях в края на идващия месец, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на канцеларията на южнокорейския президент Мун Дже Ин.

"Договорена е третата среща на върха сред Южна и Севера в Панминджон “, съобщи Чун Ею Йо, консултант по националната сигурност на южнокорейския президент Мун Дже Ин, визирайки селото, станало знак на подсилване на доверието посред им и ситуирано в демилитаризираната зона.

Ако се осъществя, това ще е третата среща на върха сред водачи на двете Кореи, сред които няма кротичък контракт след войната на Корейския полуостров 1950-1953 година, а единствено помирение. Предишните две бяха през 2000 и 2007 година при южнокорейските президенти Ким Те Чжун и Но Му Хьон. И двамата разговаряха с Ким Чен Ир – бащата на настоящия водач на КНДР.

По време на визитата на високопоставена делегация на Сеул в Пхенян те се споразумяха още за основаване на "гореща телефонна линия " сред своите водачи за понижаване на военното напрежение.

Северна Корея е дала да се разбере, че е подготвена на мораториум върху нуклеарни и ракетните си опити, в случай че Съединените щати се съгласят на договаряния с нея. Тя е подчертала, че няма потребност от нуклеарни оръжия, ако има гаранции за своята сигурност.

Северът също така е заречен да не употребява нуклеарни и стандартни оръжия против Южна Корея.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР