Двете компании стартират програмата Microsoft Certification LabИнициативата на Майкрософт България

...
Двете компании стартират програмата Microsoft Certification LabИнициативата на Майкрософт България
Коментари Харесай

Майкрософт и Coursedot ще обучават ИТ специалисти

Двете компании започват програмата Microsoft Certification Lab

Инициативата на Майкрософт България и Coredot дава отговор на едно от най-големите провокации пред Европейския съюз – цифровите умения и познания, уточни Мария Габриел

Майкрософт България и нейният сътрудник Coursedot ще образоват ИТ експерти по програмата Microsoft Certification Lab, стана ясно през днешния ден на особено събитие в София с присъединяване на мениджърите на двете компании и еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

„ Днешната самодейност дава отговор на едно от най-големите провокации пред Европейския съюз – цифровите умения и познания. Към днешна дата в Европа липсват 350 000 ИТ експерти, като до 2020 година те ще бъдат 500 000. Това е сфера, в която са нужни ежедневни старания, а те са вероятни единствено със съдействието на сътрудници като Майкрософт “, уточни Мария Габриел.

В идните образования фокусът на участниците ще бъде ориентиран към Microsoft Azure – световна хибридна облачна услуга на компанията, налична в 140 страни по света, акцентира Калин Димчев. „ Azure набира от ден на ден известност измежду потребителите и Майкрософт записва 120 000 нови абонамента месечно, а използването на изчислителни запаси в Azure бележи растеж повече от два пъти на годишна база “, сподели той.

„ Нуждата на пазара на труда от експерти в региона на облачните технологии пораства всеки ден и задачата на Microsoft Certification Lab е да сътвори сертифицирани експерти, които могат да отговорят на все по-високите условия на софтуерните компании “, добави Теодор Панайотов, изпълнителен шеф на Coursedot.
още по тематиката
Microsoft Certification Lab ще служи като развъдник за гении, експерти и експерти, които желаят да развият уменията си и да бъдат готови за бъдещото търсене и трендове на ИТ пазара. Участниците в програмата ще получат достъп до разнородни обучителни материали и интензивности – лаборатории, на практика проби, управления и Microsoft Certified Trainer.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР