Двете компании насърчават разделното събиране на отпадъци и ползите от

...
Двете компании насърчават разделното събиране на отпадъци и ползите от
Коментари Харесай

Екопак България и Avon заедно за зелено утре

Двете компании предизвикват разделното събиране на боклуци и изгодите от него

Екопак България и Avon афишират взаимното си партньорство. Козметичната компания и екологическото сдружение започват взаимната акция „ Заедно за зелено на следващия ден ", която има за съществена цел да насърчи разделното събиране на боклуци от опаковки и да запознае повече хора с изгодите от него. Кампанията е част от националната самодейност на Екопак България „ Заедно за природата ", която стратира при започване на 2017г. Целта е да се сътвори самобитно обединяване на бизнеса в поддръжка на една обща идея, която да доближи до необятен кръг от консуматори на опаковани артикули. Към акцията се присъединеха над 40 български и мултинационални компании, които се включиха в популяризирането на разделното събиране на боклуци измежду потребителите и опазването на околната среда. Всички тези компании са членове на Екопак България и с помощта на техните старания и финансова поддръжка, организацията ръководи най- публикуваната система за разделно събиране на боклуци в България.

В рамките на акцията „ Заедно за зелено на следващия ден " Екопак България и Avon възнамеряват голям брой взаимни интензивности, ориентирани към популяризирането на преимуществата на разделното събиране, съхранението на естествените запаси, опазване на мястото на живеене в чист и пресен тип за по-добро бъдеще и екологична начетеност на младите. Екопак България бе и един от сътрудниците по време на благотворителния концерт „ От обич към живота ", който бе проведен в поддръжка на дамите с рак на гърдата.

Зелената идея е добре позната за Avon. Сред известните акции против рака на гърдата и домашното принуждение, които получават забележителен публичен отзив, Avon инициира и акцията Зелени гори за красиво на следващия ден в партньорство със международните организации The Nature Conservancy и WWF. Благотворителната самодейност е ориентирана към съхранението на Атлантическата тропическа гора в Южна Америка, където близо 93% от територията е окончателно изгубена. Тропическите гори са наричани „ дробовете на земята ", тъй като оказват помощ за пречистването на нечистия въздух. От Avon си слагат като цел да засадят 1 милион дървета в застрашената гора. 1 поръчан благотворителен артикул от зелената серия на Avon засажда 1 дърво.

В лицето на Avon, Екопак България открива съвършения сътрудник в своята идея за зелено на следващия ден. Рециклирането на 1 звук хартия спазява от отрязване 13 дървета. Заедно Екопак България и Avon избавят 1700 дървета годишно, припомняйки за тази добра процедура на своите сътрудници и сътрудници и мотивирайки повече хора и компании да бъдат виновни, да събират разделно и рециклират своите боклуци.
Полезни препоръки по какъв начин да живеем по-екологично със напълно дребни старания в всекидневието ни може да откриете на:
http://www.ecopack.bg/bg/za-grazhdani/13/pages/



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР