Двете жени от Габрово са прекарали нощта спокойно. По-възрастната, чието

...
Двете жени от Габрово са прекарали нощта спокойно. По-възрастната, чието
Коментари Харесай

Четиримата пациенти с коронавирус са добре

Двете дами от Габрово са прекарали нощта умерено. По-възрастната, чието положение будеше повече угриженост, е нормализирана. Двамата мъже, които са настанени в плевенската болница, също са в положително положение и нямат недоволства.

Университетската болница остава под карантина като в отделенията, в които са били настанени двамата инфектирани пациенти, тя ще продължи през идващите 14 дни - оттова няма да се изписват пациенти, нито ще се одобряват нови. Част от личния състав на болничното заведение също остава под карантина. Наблюдават се и други над 142 души, които са по домовете си.

Училищата, детските градини и университетите са затворени. Бяха отсрочени всички културни и спортни събития.
Както в Плевен, по този начин и в Габрово ситуацията е спокойна. Миналата вечер хората честваха по заведенията, макар новината за разпространяването на вируса.

Късно нощес здравният министър Кирил Ананиев посети габровската болница, която също е под карантина. Той даде обещание поисканата помощ от маски, дрехи и защитни материали да бъде доставена, както и при потребност да бъдат командировани експерти от други лечебни заведения.

След 10 часа през днешния ден се чакат резултатите от пробите на всички, които са били в контакт със инфектираните пациенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР