Двете жени - на 43 и 43 години, не са

...
Двете жени - на 43 и 43 години, не са
Коментари Харесай

Жена от Свищов държала заключени двете си дъщери

Двете дами - на 43 и 43 години, не са напускали дома си най-малко от 5-6 години и живели в последна бедност, заяви Българска национална телевизия.

Разследващите влезнали в къщата след сигнал на комшия. Заварили ужасяваща панорама. Двете дами стояли заключени в една стая, несъответстващи, некомуникативни, потънали в изпражнения. Никой от съседите не е знаел, че дамите от години живеят в къщата, защото майка им Пепа разказвала, че са добре и живеят в София.

"Ние я познаваме несъмнено от 40 години. Моите деца са израснали с нейните деца. Те бяха доста положителни и умни деца, доста контактни , въобще нищо не е предполагало, че би могло да стане нещо такова ", описа нейна комшийка.

По време на разпит в полицията майката е признала, че държи дъщерите си в къщата години наред. Заявила е обаче, че това било по тяхно предпочитание. Не е ясно по какъв начин са живели двете дами. Наблюдаващият прокурор по случая съобщи, че занапред ще се назначават медицински и психиатрични експертизи.

Съседи обаче описаха пред Bulgaria ON AIR, че двете имат психологични проблеми.

"Вероятно се е срамувала от държанието на дъщерите си, отбягваше да приказва за тях ", описа Янка Манчева. - "През 2009 година се върнах от Испания, където живеех за малко и от този момент до 2011 година поддържахме контакти, даже им ходех на посетители. Тогава и обаче забелязах, че едното момиче не е добре душевен, само че допусках, че е нещо краткотрайно, дължащо се на изтощеност ".

Жената сподели още, че е виждала по-малката сестра да си приказва сама и да прави странни жестове.

В края на предходната седмица комшия подал сигнал към обществените служби и полицията в Свищов, откакто било видяно, че майката купува огромно количество хранителни артикули, а в това време живее сама.

Няма данни за закононарушение от осъществената инспекция на полицията в къща жилището на ул. "Георги Тишев " в Свищов, не са открити следи от принуждение върху двете сестри. Жените не са били връзвани, нито бити или изтезавани , оповестиха пред "24 часа " от полицията. Майката не е арестувана, само че по случая е формирана кореспонденция и инспекцията продължава.

Съседи на фамилията описаха, че двете девойки преди време били извънредно интелигентни. Едната приключила висше в София и работила в Народния спектакъл, а другата - в Стопанска академия и след това отпътувала за столицата, с цел да продължи образованието си. За да ги изучи, Пепа била заложила апартамент и след това била чест клиент на компаниите за бързи заеми.

Дъщерите ще бъдат настанени в профилиран дом, където с тях ще работят психолози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР