Двете групи за влияние в съдебната система – на Петьо

...
Двете групи за влияние в съдебната система – на Петьо
Коментари Харесай

Групите за влияние на Еврото и Нотариуса показват как мафията е стигнала до върховете на държавата, каза Искрен Арабаджиев

Двете групи за въздействие в правосъдната система – на Петьо Петров - Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса, демонстрират по какъв начин мафията е стигнала до върховете на страната. Това съобщи Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ.

" Тук виждаме цялостен разпад на институциите – да управляват и проверяват такива случаи. Едната група работи с имотни измами, а другата - с изземване на компании. Тук виждаме неуспех на Висш съдебен съвет, ДАНС и прокуратурата ", означи Арабаджиев.

Според него най-големият проблем в правосъдната система е политическото въздействие.

" Политическото въздействие в правосъдната система минава през избор на членове на Висш съдебен съвет, избор на административни ръководители. А какво получават назад – липса на ефикасна битка с корупцията. Години наред няма качествено следствие за корупция в политическата система ", съобщи още депутатът от ПП-ДБ.

По думите му, в случай че системата не се промени, тъй че да има дейно гонене, Еврото и Нотариуса ще бъдат сменени с други лица. И комисията за Нотариуса би трябвало да осветли проблемите в системата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР