Двете групи ще представят проекта си на годишния Mobile World

...
Двете групи ще представят проекта си на годишния Mobile World
Коментари Харесай

Airbus и Delta променят авиоиндустрията с 5G мрежа

Двете групи ще показват плана си на годишния Mobile World Congress в Барселона.

" Проектът е част от идната гражданска война в авиоиндустрията. "
Марк Фонтен, шеф на дивизията за цифрова промяна в Airbus Още по тематиката
5G мрежата трансформира Зимните олимпийски игри

Олимпиадата в Пьонгчанг е първата, на която се употребява най-скоростната мобилна мрежа
10 фев 2018
Космическата авантюра на частните вложители

Частните капитали в бранша нарастват, до момента в който разноските по изстрелването на летателните апарати понижават
1 яну 2018
Инвеститори в телеком бранша ще бъдат ударени от по-тежките регулации в Европейски Съюз

Те считат, че европейските телекомуникационни компании ще бъдат сложени в неравностойна позиция по отношение на съперниците от Съединени американски щати и Азия
28 ное 2017
Телекомите и автокомпаниите ще се конкурират при свързването на самоуправляващите коли

Засега автопроизводителите избират потреблението на профилирани Wi-Fi талази с дребен обсег за реализирането на " връзката "
14 ное 2017 Европейският производител на самолети Airbus и американската самолетна компания Delta подписаха партньорство с телекома Sprint, стартъпът за сателитен интернет OneWeb, който е финансиран от японския софтуерен колос SoftBank, и индийската Bharti Airtel за обезпечаването на достъп до новото потомство високоскоростен 5G интернет по време на пътнически полети. Това потвърдиха двете компании от авиоиндустрията, написа Reuters.

Какво е разкрито до момента

Целта на съдействието Seamless Air Alliance е да разреши на мобилните оператори да оферират услугите си на клиентите на авиолинията посредством сателитна технология, обясниха от двете групи в публична позиция. Преговорите за финансовите условия към момента не са завършили.

Подробности към тактиката на съглашението ще бъдат разкрити по време на най-голямото събитие в мобилната промишленост – годишния Mobile World Congress, който се организира от 26 февруари до 1 март в Барселона. Една от оповестените съществени цели на съдействието е да се открият стандарти за роуминг при пътническите полети.

" Sprint ще предлага 5G мрежа през 2019 година ", разгласи преди дни Доу Дейпър, шеф в компанията.

Интернет доставчикът Gogo, който създава WiFi системи за 17 самолетни компании, в това число и за Delta, също ще се причисли към партньорството.

Предимство пред съперниците

Seamless Air Aliance ще се конкурира със сателитните компании Viasat и Inmarsat, които подписват контракти с авиолинии за авансово поръчани интернет услуги при в допълнение възнаграждение на клиентите при полет. Британската Inmarsat си партнира с Nokia и Deutsche Telekom за основаването на " Европейската авиационна мрежа ", която обезпечава интернет на самолетите при полет посредством сателитна и сухоземна мрежа. Това ще усили приходите на авиопревозвачите с 30 милиарда $ до 2035 година, настояват от телекомуникационната компания.

Проектът на Airbus и Delta осуетява ненапълно проектите на Inmarsat, защото тактиката им планува таксите за пасажерите да се дефинират от съответната самолетна компания. Основателят и президент на OneWeb Грег Уайлът разяснява, че цената ще бъде доста по-ниска от тази на съперниците. Той изясни, че задачата им е да трансформират държанието на клиентите, защото сега " при самолетен транспорт са в подготвеност да извадят кредитните си карти, с цел да останат онлайн ".

Уайлър призна, че е допустимо да се забавят с 5G роуминга и до 2020 година, само че беше безапелационен, че хардуер системата и функционалностите за разплащания, включване и изключване ще са подготвени в доста по-кратък период. " Поради това първите мнения от плана ще са през идната година ", добави той.

Softbank, която е вложила 1.5 милиарда $ в OneWeb, се опита да окаже напън за сливането на стартъпа с европейския му съперник Intelsat през 2017 година Впоследствие договарянията за сключването на договорка за 14 милиарда $ приключиха несполучливо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР