Двете дами могат да достигнат до балотаж, но това не

...
Двете дами могат да достигнат до балотаж, но това не
Коментари Харесай

Даниел Смилов за Мая Манолова: От кметското място се прескача към премиерското

Двете дами могат да доближат до балотаж, само че това не значи, че останалите претенденти нямат значение. Специално в София, на процедура доста, може би всичко ще се реши от гласоподавателите на демократичната десница „ Демократична България “, които в случай че не застанат съществено зад Йорданка Фандъкова може да имаме и смяна – промяна на властта в столицата.
Това споделя пред Фокус политологът Даниел Смилов.

Мая Манолова се наложи като острие на Българска социалистическа партия, помните по време на митингите против Орешарски тя беше водеща фигура, опитваше се да направи една изборна промяна, с която общо взето да укрепи и да задържи държавното управление на Орешарски на власт. След това ненадейно тя получи поддръжка от Борисов, с цел да стане омбудсман. Това мнозина разчетоха като опит да Борисов да даде нещо на някой от изявените си критици, с цел да си спести рецензии. Манолова, обаче съумя да натрупа публичен престиж на позицията си на омбудсман и в този момент я виждаме към този момент в политическа конкуренция за кметското място в София. А знаем, че то това кметско място елементарно се прескача и към премиерския пост. Трудно ми е да кажа дали тя би била по-удачна кандидатура за кмет, в сравнение с за омбудсман, в нея виждам обаче доста сериозна политическа упоритост, която отива оттатък кметското място, уточни той.

Даниел Смилов разяснява и бъдещето на Манолова и Фандъкова при загуба на изборите: И за двете дами това би бил много сериозен политически удар. По отношение на Мая Манолова това значително ще бъде и край най-малко за обозримо бъдеще за политическите й упоритости. Йорданка Фандъкова също ще има защо да съжалява, в последна сметка тя има сполучливи мандати като кмет на София. Столицата много се промени, доста неща през тези мандати бяха направени, несъмнено има още доста какво да се желае и какво би могло да се направи, изключително през последния мандат имаше и основателни рецензии против част от нейните политики. Но в последна сметка, в случай че загуби конкуренцията, това ще значи, че няма да получи самопризнание за свършеното от нея, съобщи Смилов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР