Двете чертички са факт! Как да започнем да мислим за

...
Двете чертички са факт! Как да започнем да мислим за
Коментари Харесай

Чудесни съвети от първо лице: За какво са най-подходящи спестовните фондове

Двете чертички са факт! Как да стартираме да мислим за мъдро бюджетиране? От какво по-точно можем да спестим? За какво най-често мечтаят родителите, когато икономисват? Защо избираме да спестяваме с фонд, а не просто в банка?

На всички тези въпроси отговор дава Сиана Даскалова , която има над 10 години опит във финансите и вложенията. Като майка на 2 деца, тя дава няколко препоръки и от персонален, и от професионален опит.

Сред най-хубавите препоръки неизбежно са:

1. Не купувайте нищо авансово преди да видите какво може да вземете от ваши близки. Ще видите какъв брой пари се икономисват, когато си набавите някои движимости от близки и другари.

2. Спестяването има образователен резултат върху възрастните – спестяваме още при постъпление на приходи (заплата, майчинство или друго). Случва се незабелязано, преди да сме изхарчили всичко за месеца. Изгражда се неизменност, което се трансформира в табиет.

3. Добра концепция, която да опитате: Отделяйте всеки месец 10% от приходите си.

4. Инвестирайте подаръците в плик: Всички тези дарове в плик – суми от семейство и другари по празници (Коледа, имен ден, рожден ден и пр.) бихте могли да инвестирате в бъдещето на детето с фонд - не под формата на пестелив проект, а като обособена инвестиция. И вместо да ги спестяваме в касичка, която да счупят за поредна играчка, те ще натрупат на тяхно име по настрана за всяко дете.

5. Обучението в чужбина се заплаща от родителите и е добре да е на името на родителя, с цел да може да разполага със сумата по негова преценка, тъй като в случай че желаете да го запишете преди 18 години, ще можете да оперирате с тези пари. Ако е на името на детето, то би трябвало да навърши 18.

6. Помислете за разнообразни като вид инвестиции по отношение на опциите - от една страна пестелив дълготраен проект за обучение, парцел, ремонт. От друга, след годишни бонуси или други заделени пари във фонд с пай небосвод, за по-скорошни предвидими разноски.

И още – вижте в новия епизод на в каналите във, и.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР