Двете авиокомпании са изправени пред едни и същи предизвикателства. ©

...
Двете авиокомпании са изправени пред едни и същи предизвикателства. ©
Коментари Харесай

Emirates и Etihad започват да си партнират

Двете самолетни компании са изправени пред едни и същи провокации.

© Osman Orsal Още по тематиката
Emirates избра Boeing пред Airbus за доставката на 40 самолета

Поръчката беше основна за европейската компания
14 ное 2017
Emirates обмисля опцията за партньорство с съперника си Etihad

Това е част от тактиката на авиогиганта за превъзмогване на финансовите проблеми
12 окт 2017 Двете водещи самолетни компании от Близкия изток - Emirates и Etihad, подписаха контракт за обмяна на информация, като това е първото съглашение сред конкурентните превозвачи, оповестява Reuters.
През октомври президентът на Emirates Тим Кларк съобщи, че ръководената от Дубай самолетна компания е отворена за съдействие с локалния съперник Etihad Airways, само че акцентира, че цялостното обединение сред двете зависи от притежателите. Emirates е благосъстоятелност на държавното управление на Дубай, а Etihad – на това на Абу Даби. Хъбовете на двете самолетни компании се намират единствено на 128 километра един от различен.

Как ще си сътрудничат

Договорът за съдействие сред двете компании ги задължава " да работят дружно в оперативни области както в Обединените арабски емирства, по този начин и отвън тях ", се споделя в изказването на Emirates.

От самолетната компания декларират още, че " историческото съглашение, първото сред двете водещи международни авиационни групи на ОАЕ, алармира за значимостта на по-тясното съдействие в региона на сигурността на въздухоплаването, с цел да се употребяват дейно взаимните синергии за повишение на успеваемостта и сигурността в интерес на клиентите на двете групи ".

Съгласно съглашението, подписано от президента на Emirates Тим Кларк и новия основен изпълнителен шеф на Etihad Тони Дъглас, Emirates Group Security ще обезпечи стратегии за сигурност и образование на Etihad и ще спомогне за развиването им в областта на сигурността.

Общи провокации

Emirates и Etihad са изправени пред общи провокации – акция в Съединени американски щати за следствие на обвиняванията, че са незаслужено субсидирани от страната, което и двeте компании отхвърлят, свръхкапацитет, който мъчно запълват, опасения за сигурността и спад в районните бизнес пътувания.

Emirates е най-голямата самолетна компания в Близкия изток, а по-младата Etihad безрезултатно се пробва да я догони, инвестирайки в непознати превозвачи. През последните години тя изкупи акции в Air Serbia, Air Seychelles, Air Berlin, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways и Virgin Australia. Фалитът на две от закупените компании – Air Berlin и Alitalia, се оказа гибелен и през 2016 година основаният в Абу Даби транспортьор записва загуба от 1.9 милиарда $, за пръв път от 2010 година насам. Emirates стартира да развива по-тесни връзки и с сътрудниците си от държавния транспортьор Flydubai през предходната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР