Двеста и десет големи земетресения с магнитуд от над 6

...
Двеста и десет големи земетресения с магнитуд от над 6
Коментари Харесай

210 големи земетресения са поразили Турция след 20-ти век

Двеста и 10 огромни трусове с магнитуд от над 6 по Рихтер са поразили Турция след 20 век, заяви " Дейли сабах ", базирайки се на данни в отчет, показан от държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), представени от Българска телеграфна агенция.

Жертвите, породени от тези земетресения, са минимум 86 802, а разрушените домове - 597 865, демонстрират данните.

Турция е ситуирана в Средиземноморско-Алпо-Хималайския сеизмичен пояс и претърпява по едно мощно и смъртоносно земетресение приблизително на всеки пет години, демонстрира изложеният отчет.

Най-силното земетресение в обсъждания интервал е от 7,9 степен по Рихтер от 1939 година, когато умират 32 962 души. Епицентърът му е бил в североизточния окръг Ерзинджан.

Сред последните най-силни трусове са упоменати трус от 1983 година в източния окръг Ерзурум с магнитуд 6,9 по Рихтер, пагубното земетресение в северозападния окръг Измит от 1999 година с магнитуд 7,4 и последвалия през ноември същата година трус в близкия окръг Дюздже с магнитуд 7,1, както и земетресението в източния окръг Ван от 2011 година с магнитуд 7 по Рихтер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР